Hlavní obsah

Basketbalisté Miami se dál trápí, s Indianou prohráli o šestnáct bodů

NEW YORK
Aktualizováno

Basketbalisté Miami utrpěli v NBA druhou porážku za sebou a už šestou ze čtrnácti zápasů. Hvězdný tým kolem LeBrona Jamese, Dwayna Wadea a Chrise Boshe tentokráte doma podlehl Indianě dokonce o šestnáct bodů 77:93. Zároveň nastřílel nejméně bodů v sezóně.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Zklamaní basketbalisté Miami na střídačce

Článek

Do sestavy Miami se po absenci při minulé porážce s Memphisem vrátil Wade, ovšem nebyl ve své kůži. Za celý zápas trefil jedinou střelu ze třinácti pokusů a zápas zakončil s pouhými třemi body, což je jeho třetí nejhorší výsledek v kariéře. "Tenhle zápas mě překvapil a to tím, jak moc se nám nedařilo. Nebyli jsme trpěliví a nutili jsme se do nepřipravených akcí," hodnotil zápas trenér Miami Erik Spoelstra.

James sice nastřílel 25 bodů, ovšem i on v rozhodujících fázích hry kazil. Především v druhé čtvrtině, kterou Indiana vyhrála 35:19 a získala rozhodující náskok. Dvaceti body se na výhře podíleli Brandon Rush a Danny Granger.

Naopak nadále září San Antonio, které si dnes poradilo s Orlandem 106:97 a na kontě má stále jedinou porážku a jedenáctou výhru v řadě, což je jeho nejlepší série za poslední tři roky. Tony Parker k výhře přispěl 24 body a 10 asistencemi, o bod více vstřelil Manu Ginobili. Za poražené zaznamenal Dwight Howard 26 bodů a 18 doskoků.

Výborný vstup do zápasu předvedli hráči Bostonu proti Atlantě, když už v první čtvrtině proměnili 18 z 25 střel a získali náskok 26 bodů. Zbytek zápasu sice těsně prohráli, bylo z toho však přesvědčivé vítězství 99:76. A to i přesto, že Boston postrádal svého klíčového rozehrávače Rajona Ronda.

Basketbalová NBA:
Atlanta - Boston 76:99, Golden State - Denver 89:106, Houston - Phoenix 116:123, LA Clippers - New Orleans 99:95, Miami - Indiana 77:93, Oklahoma City - Minnesota 117:107, San Antonio - Orlando 106:97, Utah - Sacramento 94:83.

Reklama

Související témata: