Hlavní obsah

České házenkářky porazily v přípravě Slovensko 27:26

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM

České házenkářky porazily v přípravném utkání v Bystřici pod Hostýnem Slovensko 27:26. Domácí tým si v průběhu zápasu vytvořil sedmibrankový náskok, který už Slovenky v závěru nedokázaly vymazat. Odveta se hraje v pátek v Trenčíně.

Článek

Trenér vítězek Jan Bašný byl spokojen s prvním poločasem. "Je pravda, že v obou částech hry jsme si vybrali hluché místo, ale určitě jsme neměli strach o výsledek, byť nakonec skóre vyznělo o jedinou branku v náš prospěch," řekl po utkání.

Reprezentantky ladí pod vedením nového trenéra Bašného formu na první fázi kvalifikace mistrovství světa. Ta se uskuteční na začátku prosince v Itálii.

Domácímu týmu vyšel úvod, v 10. minutě Zámorská zvýšila už na 8:3. Na přelomu poločasů pak šestibranková šňůra posunula skóre až na 20:13, ale v závěrečných deseti minutách přidaly české házenkářky už jen jediný gól. O vítězství ale nepřišly, byť se jejich náskok ztenčil na minimum.

Slovensko podle Bašného v druhé půli hrálo agresivní vysunutou obranu, přičemž podobnou praktikují i kvalifikační soupeřky z Itálie. "Ve druhém poločase jsme si sami zkomplikovali situaci. Nedařilo se nám hrát rychlý protiútok a na postavenou obranu jsme se přestali prosazovat. Když už se nám podařilo vytvořit si šanci, tak jsme ji zase neproměnili," dodal Bašný.

Česko - Slovensko 27:26 (19:13)
Nejvíce branek: Martínková 6, Zámorská 5, Hrbková a Poznarová po 4 - Popluhárová 7/1, Stuparišová 5/3, Jakubisová a Pileková po 4. Rozhodčí: Kosmák, Hanák.

Reklama

Související témata: