Hlavní obsah

Házenkářky deklasovaly Slovensko v Trenčíně o jedenáct gólů

TRENČÍN

České házenkářky porazily Slovensko i ve druhém přípravném duelu. Po těsné čtvrteční výhře o jeden gól v Bystřici pod Hostýnem dnes svěřenkyně trenéra Jana Bašného v odvetě excelovaly a deklasovaly soupeřky na jejich půdě v Trenčíně 30:19.

Článek

Vstup do zápasu měly přitom lepší Slovenky, které se v jeho úvodu ujaly vedení 3:1 a 4:2. V tu chvíli navíc měly k dispozici další možnost navýšení skóre, ale tomu zabránila několika zákroky brankářka Raníková. Díky tomu Slovensko neodskočilo a naopak Češky dokázaly srovnat hru na 7:7. Zápas se hostům podařilo zcela otočit na 11:7 a již v poločase vedly Češky šestigólovým rozdílem. Ve druhé půli Bašného tým vedení ještě navýšil až na konečných 30:19.

V utkání se brankově stejně jako ve čtvrtek nejvíce prosadila Martinková se sedmi góly. Do utkání nezasáhla brankářka Satrapová a při hře se neobjevily Kutlvašrová a Crhová.

"Čekal nás poslední přípravný zápas před samotnou kvalifikací a my jsme se trochu obávali, aby hráčky do zápasu šly takzvaně naplno. Proto jsme se tým před utkáním snažili patřičně namotivovat," uvedl na svazovém webu trenér Bašný, jehož celek čeká na začátku prosince v Itálii první fáze kvalifikace mistrovství světa. "Pokud bychom tímto způsobem odehráli zápasy příští týden, tak nemám strach, že bychom si nezajistili postup do červnového play off," dodal trenér, jenž v červenci nahradil Jiřího Tkadlece.

Přípravné utkání házenkářek v Trenčíně:
Slovensko - Česko 19:30 (9:15)
Sestava a branky Česka: Raníková, Ajglová - Zámorská 2, Keclíková 1, Luzumová 4, Poznarová 5/2, Salčáková 2, Růčková 2, Kutlvašrová, Černá 2, Vítková 2, Hrbková 1, Martinková 7, Štěrbová 1, Adámková 1, Crhová.
Nejlepší střelkyně Slovenska: Stuparovičová 4, Popluhárová 4, Blažeková 3. Rozhodčí: Oťapka, Haščík. Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/2. Vyloučení: 3:5.

Reklama

Související témata: