Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu si po San Antoniu vyšlápli i na Miami

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu získali v zámořské NBA během dvou dnů dva cenné skalpy. Po pátečním vítězství nad nejlepším týmem soutěže San Antoniem vyhráli v sobotu i nad hvězdným Miami 106:95. Domácí vítězství opět režíroval Dirk Nowitzki, jenž zaznamenal 22 bodů. Ještě o jeden více přidal Caron Butler.

Článek

Hráči Heat se po čtvrté porážce z posledních pěti zápasů sešli ke společnému pohovoru. "Cítili jsme, že to potřebujeme. Je to nový tým plný nových hráčů a každý se musí snažit pochopit toho druhého. Myslím, že teď se cítíme všichni i lépe," vysvětlil tahoun Miami posledních let Dwyane Wade.

Ten společně s LeBronem Jamesem a Chrisem Boshem nastřílel celkem 67 bodů, příliš pomoci od dalších spoluhráčů se však hvězdné trio nedočkalo. Miami má po prvním měsíci základní části NBA dokonce horší bilanci než loni, kdy za něj ještě nehráli James s Boshem.

Dvaatřiceti body se blýskl na palubovce Washingtonu Dwight Howard z Orlanda. V závěrečných sekundách doskočil střelu Jammera Nelsona a jeho koš rozhodl o vítězství 100:99. Orlando se tak drží po boku Bostonu v čele Východní konference.

NBA:
Cleveland - Memphis 92:86, Dallas - Miami 106:95, Milwaukee - Charlotte 104:101, Minnesota - Golden State 94:104, New York - Atlanta 90:99, Philadelphia - New Jersey 102:86, Sacramento - Chicago 85:96, Washington - Orlando 99:100.

Reklama