Hlavní obsah

Házenkáři Karviné ani doma nestačili na Maribor a v PVP skončili

Pro karvinské házenkáře skončil Pohár vítězů pohárů hned ve 3. kole. Po šestigólové prohře v Mariboru nestačil Baník na slovinského soupeře ani v domácí odvetě a po porážce 28:33 je vyřazen. Hosté měli celé utkání plně pod kontrolou, vedli až o deset gólů a Baník teprve v závěru hrozivě vyhlížející skóre zkorigoval.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Radka Kružíka z Karviné (vlevo) brání Marek Třeštík ze Zubří - ilustrační foto.

Článek

Karvinský postupový sen měl jepičí život. Baník vedl jenom 2:1, ale pak si úplně vylámal zuby na zatažené hostující obraně, která vygumovala kanonýra Petrovského i zbylé domácí spojky.

Pod dirigentskou a střeleckou taktovkou Chorvata Batinoviče se Maribor rychle utrhl. Za stavu 3:3 udělal čtyřbrankovou šňůru a v 17. minutě vedl už 11:5. Brankář Lefan pak chytil sedmičku, domácím se hlavně zásluhou Lyžwy podařilo dohrát několik akcí a snížili na 11:14, ale to byl pouze chvilkový záblesk.

Přelom obou poločasů už byl opět střeleckou exhibicí Mariboru, který defenzívu Baníku rozvrátil rychlou a variabilní kombinací, vsítil šest gólů proti jedinému domácímu a za stavu 20:12 bylo definitivně rozhodnuto.

I když v závěru dali hosté šanci řadě náhradníků, na jejich bezpečném vítězství proti zakřiknutému českému mistrovi to nic nezměnilo.

"Dneska se bohužel naplno ukázal rozdíl mezi českou a slovinskou ligou. Maribor prokázal velkou herní kvalitu a vyzrálost, hráči se umí prosadit v soubojích jeden na jednoho. Výsledek vypovídá o kvalitativním rozdílu mezi oběma ligami," uznal karvinský kouč Jozef Hanták.

Podle něj měl Baník ale ve výkonu velké rezervy. "Dneska jsme nebyli uvolnění, dostali jsme spoustu gólů z brankoviště od hráčů, o kterých jsme před utkáním mluvili. Spokojení můžeme být jen s výkonem Lyžwy. Ale je třeba uznat, že Maribor dnes zahrál o osmdesát procent lépe než v prvním utkání," podotkl Hanták.

Pohár vítězů pohárů v házené mužů - odveta 3. kola:
Baník Karviná - Maribor Branik 28:33 (12:17)
Nejvíce branek: Lyžwa 11/1, Petrovský 4/1, Chudoba 4, Mrózek 3/1 - Batinovič 6/3, Kleč 5, Furlan a Ivančič po 4, Razgor, Fister a Pučnik po 3. Rozhodčí: Kijaško, Kiselev (oba Rus.). Vyloučení: 1:4. Sedmimetrové hody: 5/3 - 5/4. Diváci: 1000. První zápas: 22:28, postupuje Maribor.

Reklama

Související témata: