Hlavní obsah

Basketbalisté Miami vyhráli podruhé z posledních šesti zápasů

MIAMI

Basketbalisté Miami zvítězili ve své hale nad Washingtonem Wizards 105:94 a zlepšili svou bilanci v NBA na deset výher a osm porážek. Zásluhu na tom mělo trio největších hvězd LeBron James, Dwayne Wade a Chris Bosh, kterým se teprve podruhé za sebou od jejich letního spojení podařilo, aby všichni v jednom utkání překonali dvacetibodovou hranici.

Foto: Joe Skipper , Reuters

Dwyane Wade z Miami smečuje do koše

Článek

James se na pondělní výhře podílel 30 body, Wade přidal 26 bodů a Bosh dvacet. Dali tak zapomenout na předchozích pět zápasů, v nichž velký favorit utrpěl čtyři porážky a dostal se pod palbu kritiky.

Napjatá atmosféra se ale potvrdila i tentokrát, když se v závěru zápasu podráždění basketbalisté Miami několikrát dostali do potyčky s protihráči. Juwan Howard byl dokonce za oplácení hrubého faulu vyloučen.

Hráči New Orleans Hornets prohráli počtvrté z posledních pěti zápasů, když nestačili na Oklahomu City 89:95. Hlavní zásluhu na výhře domácích měl Russell Westbrook, který 12 ze svých 25 bodů nastřílel při rozhodující šňůře 14:0 v poslední čtvrtině. Navíc si připsal 11 asistencí.

Vydatně mu však sekundoval Kevin Durant, který zaznamenal 26 bodů, 11 doskoků a přidal i dva efektní bloky, jimiž zabránil jasným košům.

NBA:
Dallas - Houston 101:91, Miami - Washington 105:94, Oklahoma City - New Orleans 95:89, Utah - Milwaukee 109:88.

Reklama