Hlavní obsah

České házenkářky zahajují kvalifikační boj o MS

České házenkářky vstoupí v pátek v italském městečku Oderzo poblíž Benátek do kvalifikace mistrovství světa. Jejich cílem bude postup do druhé kvalifikační fáze, která se uskuteční v červnu příštího roku. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí pouze vítěz, soupeři českých žen jsou domácí Itálie, Litva a Bulharsko.

Foto: Petr Eret, ČTK

Házenkářky čeká boj o MS.

Článek

Generálkami před odjezdem do dějiště třídenního turnaje byla dvě vítězná utkání se Slovenskem, která naladila trenéra Jana Bašného pozitivně. "Jedinou negativní zprávou byla nemoc křídelnice Tomečkové, která musela hned druhý den soustředění odjet domů. Museli jsme řešit obsazení jejího postu, zraněná je i Roubínková, vyzkoušeli jsme tam i Růčkovou," vysvětloval český kouč po přípravném dvojzápase.

V týdnu před odjezdem se tým sešel po krátké pauze v Hustopečích, kde absolvoval čtyři tréninky a ve středu se začal přesouvat do dějiště turnaje.

Trenéři před odletem pilovali s hráčkami různé taktické varianty. "Je potřeba dopracovat hru v postupném útoku a nacvičení hry proti vysunuté obraně, kterou Itálie praktikuje. V posledních pěti zápasech Italky hrály určitý čas osobní obranu a já očekávám, že stejnou taktiku budou praktikovat i proti nám," uvažoval před vstupem do turnaje Bašný.

Největším soupeřem jeho svěřenkyň budou právě Italky, o nichž prý má hodně informací. "Videozáznamy hry soupeřek jsme ukázali hráčkám ještě před odjezdem a děvčata viděla, že na Italky mají. Přesto si myslím, že právě od nich hrozí největší nebezpečí, svoji roli může hrát i domácí prostředí," soudí kouč. Aktuální sílu Litvy a Bulharska trenéři vysledují až při jejich pátečním vzájemném utkání.

Program 4. kvalifikační skupiny:
Pátek 3. prosince:
17:00 Česko - Itálie,
19:00 Litva - Bulharsko.
Sobota 4. prosince:
17:00 Itálie - Litva,
19:00 Bulharsko - Česko.
Neděle 5. prosince:
14:00 Česko - Litva,
16:00 Itálie - Bulharsko.

Reklama