Hlavní obsah

Nymburk vyhodil amerického basketbalistu Kocha

NYMBURK

Americký basketbalista Adam Koch po necelých pěti měsících končí v Nymburce. Mistrovský klub se s dvaadvacetiletým hráčem, který nastupoval na pozici vyššího křídla nebo pod košem, dohodl na ukončení spolupráce a nyní intenzivně hledá náhradu. Uvedl to sportovní manažer Jiří Zídek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Adam Koch (vpravo) z Nymburka.

Článek

"Společně jsme se dohodli, že jak pro klub, tak pro hráče bude lepší, když se naše cesty rozejdou," uvedl Zídek.

Koch v týmu sedminásobných českých šampionů nenaplnil pověst, která jej předcházela. V osmi zápasech Jadranské ligy dal v průměru jen dva body, nastoupil do dvou zápasů Evropského poháru ULEB, v němž neskóroval, a jeho herní vytížení postupně klesalo.

Koch je v sezóně už druhým hráčem, který ČEZ Nymburk předčasně opouští. Na začátku listopadu se středočeský klub rozešel s dalším Američanem Weyinmim Efejukem. Vedení Nymburka teď usilovně pracuje na tom, aby zacelilo mezeru po Kochovi a přivedlo trenéru Ronenu Ginzburgovi vyšší křídlo na pozici tři.

"Sháníme hráče schopného nastupovat na perimetru, bude důležité, aby respektoval naše finanční možnosti. S jedním jsme v kontaktu a intenzivně jednáme," řekl Zídek.

Jisté je, že Nymburk v sobotním utkání Jadranské ligy na palubovce Cedevity Záhřeb nastoupí jen s deseti hráči, protože pivot Petr Benda je s poraněným kolenem dál na marodce. Stejný počet nymburských basketbalistů zřejmě vyrukuje i do úterního duelu Eurocupu na palubovce Hapoelu Jeruzalém.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články