Hlavní obsah

Hvězdné trio dovedlo Miami v NBA ke čtvrté výhře za sebou

Po nepovedeném úvodu sezony se ambiciózní tým basketbalistů Miami začíná rozjíždět a v sobotním utkání s Atlantou si připsal čtvrté vítězství za sebou. Na výhře 89:77 měla největší podíl trojice hvězd LeBron James, Dwyane Wade a Chris Bosh, kteří dali dohromady 75 bodů.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Hvězda Miami LeBron James

Článek

"Už se zvedá nálada v kabině a je to znát i na hřišti. Začíná si to mezi námi sedat, je to velký rozdíl," liboval si Wade, jenž nastřílel 26 bodů a přidal deset doskoků. Ještě o bod víc dal Bosh a doskočil stejně míčů. Další letní posila James pomohl k výhře 22 body.

Miami si vylepšilo bilanci na 13 vítězství a osm porážek. "Když vás krize nepoloží a nerozloží tým, tak vás posílí. A my jsme pořád drželi pohromadě," uvedl kouč Erik Spoelstra.

Už devátý zápas po sobě vyhráli basketbalisté Dallasu, kteří porazili Sacramento na jeho palubovce 105:103. Hosté rozhodli utkání v závěrečných pěti a půl minutách, kdy soupeře přestříleli 15:4. Nejlepší mušku ve vítězném celku měli Dirk Nowitzki (25 bodů) a Jason Terry (23 bodů).

Střevní viróza vyřadila ze hry čtyři basketbalisty Orlanda, které v oslabené sestavě podlehlo v Milwaukee 85:96. Hlavním strůjcem vítězství domácích nad lídrem Jihovýchodní divize byl australský pivot Andrew Bogut, jenž se vrátil po zranění zad a blýskl se 31 body a 18 doskoky.

NBA:
Chicago - Houston 119:116 po prodl., Miami - Atlanta 89:77, Milwaukee - Orlando 96:85, Minnesota - Cleveland 129:95, Philadelphia - Charlotte 109:91, Sacramento - Dallas 103:105.

Reklama