Hlavní obsah

NBA: Basketbalisté Dallasu vyhráli podesáté za sebou

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu si v zámořské NBA připsali desáté vítězství za sebou. V úterním zápase porazili na domácí palubovce Golden State Warriors 105:100, k čemuž jim vedle tradiční opory Dirka Nowitzkého pomohl i francouzský náhradník Ian Mahinmi.

Foto: Mike Stone , Reuters

Překvapením byl výkon náhradníka Dallasu Iana Mahinmiho (vlevo).

Článek

Nowitzki byl s pětadvaceti body nejlepším střelcem zápasu, který hosté v poslední půlminutě zdramatizovali dvěma trojkami za sebou. Ty znamenaly snížení na čtyřbodové manko, ale Dallas si výhru pohlídal.

Překvapením byl výkon pivota Mahinmiho, jenž nastoupil místo Tysona Chandlera indisponovaného kvůli žaludečním problémům. Francouzský basketbalista, který dosud v sezoně odehrál všehovšudy 39 minut, zaznamenal dvanáct bodů a deset doskoků. "Byl jsem na to připravený v hlavě, opravdu jsem se koncentroval. Můj plán byl přijít na hřiště, být agresivní a být připravený hrát," řekl Mahinmi novinářům po zápase.

Hráči Los Angeles Lakers potvrdili, že se jim daří proti Washingtonu. Tým z amerického hlavního města porazili poosmé za sebou, tentokrát 115:108. Na dlouho se tak rozloučili s halou Staples Center, protože v dalších dvou týdnech je čeká sedmizápasová série zápasů venku. Nejlepším střelcem utkání byl s dvaatřiceti body Kobe Bryant, jemuž sekundoval Lamar Odom s 24 body a sedmi doskoky.

Na jubilejní 1000. vítězství v kariéře si musí počkat trenér Denveru Nuggets George Karl, jehož svěřenci prohráli na palubovce Charlotte 98:100. Domácí Bobcats po sedmi zápasech ukončili vítěznou sérii Denveru a prozatím zabránili Karlovi, aby se stal sedmým koučem, jenž mety 1000 výher dosáhl.

Výsledky NBA:
Atlanta - New Jersey 116:101, Charlotte - Denver 100:98, Dallas - Golden State 105:100, Houston - Detroit 97:83, LA Lakers - Washington 115:108, Philadelphia - Cleveland 117:97, Portland - Phoenix 106:99.

Reklama

Související témata: