Hlavní obsah

Volejbalistky Brna prohrály s polskou Gorniczou

Volejbalistky KP Brno prohrály v úvodním zápase prvního kola Poháru CEV s polským týmem Dabrowa Gornicza na domácí palubovce 1:3. Po snadno prohraných dvou setech se české vicemistryně vypjaly k velkému výkonu ve třetí sadě, v níž odvrátily pět mečbolů soupeřek a vyhrály ji 28:26. Odveta v Polsku je na programu za týden.

Článek

V úvodních dvou sadách polský tým se dvěma českými reprezentantkami Lucií Mühlsteinovou a Ivanou Plchotovou plnil roli favorita. Také proto, že Brňanky hrály hodně ustrašeně a nekladly velký odpor. Obrana na síti byla děravá a domácí tým zápolil i s přesností a důrazem podání

"Naše hráčky měly ze soupeřek zbytečně velký respekt a dopouštěly se spousty nevynucených chyb," poznamenal trenér Ondřej Marek. Povel ke změně dala svým podáním v úvodu třetího setu Vincourová, která ze stavu 1:3 pěti vydařeným servisy otočila stav.

Gornicza vypadla na chvíli z role a Brňanky získaly rychle náskok 18:10. Ovšem stejně rychle tuto výhodu ztratily, neboť jejich útoky se najednou znovu rozbíjely o hráz bloků soupeřek. Gornicza otočila skóre a vedla už 24:21. Ovšem bojovně naladěné domácí hráčky odvrátily postupně pět mečbolů a zdánlivě ztracenou sadu vyhrály.

"Za dnešní výkon nás určitě trenér Kawka nepochválí. Takto kdybychom hrály v polské lize, tak prohrajeme každý zápas 0:3," neskrývala navzdory vítězství zklamání nad předvedeným výkonem polského týmu Mühlsteinová.

Ve čtvrtém setu opět převzala Gornicza režii zápasu do svých rukou a snadno dotáhla utkání do vítězné koncovky. "Jsem spokojen s naším výkonem ve třetím i čtvrtém setu. Pochvalu za dobrý výkon zaslouží hlavně Martina Útlá. Gornicza potvrdila, že je favoritem. Má mnohem kvalitnější kádr. Důležité bylo, že jsme se ve třetím setu navzdory výpadkům zvedli," řekl kouč Marek.

Pohár CEV volejbalistek - 1. kolo, úvodní zápas:
KP Brno - Dabrowa Gornicza 1:3 (-17, -18, 26, -16)
Rozhodčí: Wolf (Švýc.), Köiv (Est.). Čas: 93 min. Diváci: 250.
Sestava Brna: Rozkydálková, Svobodníková, Vincourová, Útlá, Širůčková, Straková, libero Melichárková - Onderková, Valtrová, Vitoulová, Staňková, Jiroušková.

Reklama

Související témata: