Hlavní obsah

Milwaukee zařízlo Dallas a ukončilo jeho vítěznou sérii v NBA

NEW YORK

Basketbalisté Milwaukee ukončili po 12 zápasech neporazitelnost Dallasu, který prožíval aktuálně nejdelší vítěznou sérii v NBA. Bucks sice na palubovce Mavericks prohrávali ve druhé čtvrtině o dvacet bodů, favorita ale zdolali 103:99.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Brandon Jennings (vlevo) patřil k nejlepším hráčům Bucks.

Článek

Výhra Milwaukee je o to překvapivější, že se v dosavadních deseti zápasech na soupeřově palubovce radovalo jen dvakrát. "Tohle byl zápas, který jsme měli vyhrát. Měli jsme ho pod kontrolou, ale umožnili jsme soupeři se do něj dostat," posteskl si Tyson Chandler z Dallasu, který utrpěl první porážku od 19. listopadu.

Bucks táhla za vítězstvím dvojice Brandon Jennings (23 bodů) a Andrew Bogut (21). Dallasu nebyl nic platný třicetibodový příspěvek německého křídla Dirka Nowitzkého ani vedení 42:22 ve druhé čtvrtině.

"Klidně jsme mohli sklopit hlavy a říct si: 'Je to skvělý klub'. Místo toho jsme zabojovali, abychom dostali ztrátu do jednociferných čísel," pochválil kouč Milwaukee Scott Skiles své svěřence, kteří skutečně do poločasu snížili na 43:52 a zahájili tak obrat.

Po krizové fázi sezóny, v níž prohrálo čtyři z pěti zápasů, se rozjelo hvězdami nabité Miami. Tým Heat porazil 96:84 New Orleans a stal se šestým mužstvem v historii NBA, které vyhrálo devět zápasů v řadě minimálně o deset bodů. Rekord soutěže, který drží s deseti výhrami tři kluby, může Miami vyrovnat ve středu v zápase proti bývalému týmu LeBrona Jamese Clevelandu.

 Wade předvedl nejlepší představení

James k vítězství nad Hornets přispěl 20 body, Chris Bosh 23, ale nejlepší představení z "Velké trojky" předvedl Dwyane Wade. Osmadvacetiletý rozehrávač zaznamenal 32 bodů a ve třetím zápase za sebou nastřílel alespoň 30 bodů.

Wadea nastartoval ostrý faul Jarretta Jacka v první čtvrtině, poté byl k nezastavení. "Hodně mě to naštvalo. Neviděl jsem ten zákrok, ale to už bylo moc. Vždyť mě málem chytil kolem krku," zlobil se Wade, který v zápase proměnil osm z 13 pokusů z pole a 14 ze 17 trestných hodů.

"On hraje dobře naštvaný, já ne. Nechápu to. Ale je to fajn sledovat, když máte stejný dres. Pro ten druhý tým už to taková legrace není," poznamenala letní posila z Toronta Bosh.

Výsledky NBA:
Chicago - Indiana 92:73, Dallas - Milwaukee 99:103, Memphis - Portland 86:73, Miami - New Orleans 96:84, Utah - Golden State 108:95.

Reklama

Související témata: