Hlavní obsah

Volejbalistky KP Brno se pokusí v Gorniczi o zázrak

S cílem co nejvíce vzdorovat se představí volejbalistky KP Brno v polské Gorniczi v odvetě úvodního kola Poháru CEV. První duel na domácí palubovce prohrály Brňanky v minulém týdnu 1:3 a polský tým s českými hráčkami Ivanou Plchotovou a Lucií Mühlsteinovou je horkým favoritem i ve středeční odvetě.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"V prvních dvou setech jsme se soupeřek zalekli a hráli hodně ustrašeně. Doufám, že náš výkon v odvetě bude podobný hře ve třetím setu. Pouze s bojovností a odvážným výkonem máme naději na úspěch," poznamenal před odjezdem kouč Ondřej Marek.

Výkon brněnských volejbalistek má stoupající křivku. Po čtyřech kolech vedou bez porážky domácí extraligu. V sobotní generálce na evropský pohár hráčky KP Brno porazily zcela jednoznačně 3:0 Olymp Praha.

Čeká je bouřlivé prostředí

"Přehráli jsme soupeřky podáním a na přihrávce. Ovšem Gornicza má mnohem kvalitnější kádr a navíc na nás čeká bouřlivé prostředí. Bude otázkou, jak se s ním naše hráčky vyrovnají," podotkl Marek. "I když malý vzorek už poznaly v prvním zápase v Brně, kam přijelo s týmem dost polských fanoušků," dodal.

Brněnský kouč zdůraznil, že jeho svěřenkyně nemají v polské odvetě co ztratit. "Proto si může dovolit zdravě riskovat," tvrdí Marek.

Gornicza zatím v úvodu sezóny svou herní tvář hledá, v minulém kole polské ligy prohrála o víkendu v Mielci 0:3. V sestavě stále chyběla chorvatská reprezentantka Matea Ivičová, která se zranila při rozcvičování před brněnským zápasem.

Reklama

Související témata: