Hlavní obsah

San Antonio i Boston potvrdily pozice lídrů v NBA

Basketbalisté San Antonia i Bostonu si upevnili své vedoucí pozice v jednotlivých konferencích zámořské NBA. Spurs potvrdili pozici lídra celé ligy vydřeným vítězstvím 113:112 na palubovce Denveru, Celtics se doma vypořádali s Atlantou 102:90 a v soutěži mají na kontě aktuálně nejdelší sérii výher (12).

Foto: Jack Dempsey, ČTK/AP

San Antoniu zajistil vítězství Manu Ginobili.

Článek

San Antoniu zajistil vítězství dvoubodovou střelou čtyři sekundy před koncem zápasu Manu Ginobili. Domácí po oddechovém čase ještě stihli dát koš, trefu Carmela Anthonyho ale rozhodčí neuznali kvůli útočnému faulu na bránícího Ginobiliho.

"Samozřejmě, že to, co si myslím já a co rozhodčí pískli, jsou dvě odlišné věci. Je těžké prohrát po takovém výkonu takovým způsobem," řekl Anthony. "Byl to složitý verdikt. Melo (Anthony) předvedl dobrou akci a bylo to těsné. Už jsem viděl takový zákrok vyhodnotit oběma způsoby," komentoval kontakt Anthonyho s Ginobilim trenér Denveru George Karl.

Anthony byl s 31 body nejlepším střelcem zápasu, v dresu San Antonia se na teprve druhé domácí porážce Denveru nejvíce podílel Tim Duncan s 28 body a 16 doskoky.

Spurs mají bilanci 22 vítězství a tří porážek, Boston má na kontě o výhru méně a o prohru více. Jeho aktuální vítěznou sérii neohrozila ani absence rozehrávače Rajona Ronda a pivota Shaquilla O'Neala. Hned tři hráči Celtics si připsali takzvaný double double - Kevin Garnet (17 bodů a 14 doskoků), Paul Pierce (15 bodů a 10 asistencí) a náhradník Glen Davis (18 bodů a 10 doskoků).

Každý hráč základní pětky navíc skóroval dvouciferně a vyrovnaný výkon vedl už k druhé výhře v sezóně nad Atlantou, která v předchozím ročníku naopak ovládla všechny čtyři vzájemné zápasy.

Výsledky NBA:
Boston - Atlanta 102:90, Denver - San Antonio 112:113, New Jersey - Washington 97:89.

Reklama

Související témata: