Hlavní obsah

Jao Ming už v této sezóně dávat koše nebude

Únavová zlomenina v levém kotníku bude stát čínského pivota Jao Minga celý zbytek sezóny. Jeho klub Houston Rockets to byl nucen oznámit den poté, co zranění objevili lékaři při vyšetření magnetickou rezonancí. Jao Ming nejspíš bude muset na další operaci, která by znamenala zhruba desetiměsíční rekonvalescenci.

Článek

Spekuluje se, zda třicetiletý obr nebude muset ukončit kariéru. Zranění mu ji totiž decimují opakovaně. Přišel například i o celou minulou sezónu, a to právě kvůli operaci po zlomenině v levé noze. Čínský basketbalista se pro média nevyjádřil, generální manažer Rockets Daryl Morey ale prozradil, že současnou situaci nese velice těžce.

Jao Ming byl jedničkou draftu v roce 2002 a zdravotní problémy, do značné míry zřejmě související s jeho výškou 229 centimetrů, se začaly objevovat v sezóně 2005/06. V jejím závěru si poprvé zlomil kost v levé noze, v sezóně 2006/07 přišla na řadu pravá. V únoru 2008 utrpěl další únavovou frakturu v levé, načež velmi spěchal s rehabilitací, aby stihl olympijské hry v Pekingu. Další sezónu v NBA zvládl takřka celou, než se zranil v play-off, což jej stálo celý následující ročník.

V tom aktuálním odehrál Jao Ming jen pět zápasů, klub navíc po dohodě s lékaři omezil jeho hrací dobu na maximálně 24 minut. Od 10. listopadu je na marodce.

Sedminásobný účastník Utkání hvězd má v NBA na kontě 486 zápasů s průměry 19 bodů a 9,3 doskoku.

Reklama

Související témata: