Hlavní obsah

Švédské házenkářky vyzvou ve finále ME obhájkyně z Norska

HERNING

Švédské házenkářky si poprvé v historii zahrají o titul mistryň Evropy. V nedělním finále se v dánském Herningu utkají s favorizovanými obhájkyněmi titulu z Norska. Bitvu o bronz svedou Dánsko a Rumunsko.

Foto: Henning Bagger, Reuters

Švédská házenkářka Linnea Torstenssonová oslavuje se svými spoluhráčkami postup do finále ME.

Článek

Olympijské vítězky z Norska postoupily do finále kontinentálního šampionátu počtvrté za sebou, přičemž všechny tři souboje o titul v letech 2004, 2006 a 2008 vyhrály. V semifinálovém duelu spolupořadatelů tohoto ME dnes porazily Dánsko hladce 29:19, osmi góly se o to zasloužila Linn Sullandová.

Švédky, které už postupem do semifinále dosáhly největšího úspěchu v historii, se do finále dostaly díky výhře 25:23 nad Rumunskem. Překvapení turnaje, které šokovalo ve čtvrtfinálové skupině vítězstvím nad Norskem, držely především střelkyně devíti gólů Linea Torstensonová a brankářka Cecilla Grubbströmová.

Finalistky mají jistý start na mistrovství světa 2011 v Brazílii, přímou účast získá i vítěz zápasu o bronz. Mistryně Evropy se navíc budou moci s předstihem těšit na olympijský turnaj v Londýně.

ME v házené žen v Herningu (Dánsko)
Semifinále
Rumunsko - Švédsko 23:25 (13:14), Dánsko - Norsko 19:29 (10:14).
O 5. místo
Francie - Černá Hora 23:19 (12:5).

Reklama

Související témata: