Hlavní obsah

Bryant trénuje, v listopadu musí k soudu

EAGLE

Basketbalista Kobe Bryant neujde v šetření případu znásilnění devatenáctileté recepční vystoupení před soudním tribunálem. Soudce Frederick Gannett po předběžném líčení v případě hráčova obvinění totiž nařídil proces. Hvězda Los Angeles Lakers se k soudu poprvé dostaví 10. listopadu.

Článek

"Obžaloba předložila množství a povahu důkazů, které můžeme popsat jen jako minimálně přípustnou verzi k zahájení procesu," připomněl Gannett, proč navzdory snaze obhajoby došel k závěru proces zahájit. V prvním kole líčení si Bryant vyslechne obvinění a učiní prohlášení o vině.

Taktika obhajoby nevyšla

Bryantovi právníci argumentovali u dosavadního řízení tvrzeními, že dívka s pohlavním stykem souhlasila a zranění, jímž argumentuje v obvinění ze znásilnění, ve skutečnosti utrpěla při stycích, které měla prokazatelně v předchozích dnech s jinými muži. Ani touto taktikou však proces neodvrátili.

Samotný Bryant, který je na svobodě díky kauci a nyní s Lakers trénuje v kalifornském El Segundu, přijal verdikt klidně. "Nechtěl jsem to předem vzdát a udělal jsem všechno, co bylo v mých silách. Bůh mi bude pomáhat i po zbytek cesty, cítím se docela dobře," komentoval skutečnost, že se bude muset hájit před porotou.

Proces možná až po skončení ligy

Rozhodnutí soudce Gannetta neznepokojilo ani obhájce slavného basketbalisty. "Podmínky procesu jsou tvrdé - jednoznačné prokázání nade vší pochybnost. Pokud bude případ posuzován podle těchto zásad a obžaloba nepřijde s novými důkazy, bude Kobe Bryant shledán nevinným," uvedla advokátka Pamela Mackeyová.

Pokud by byl Bryant uznán vinným, hrozí mu až doživotní vězení. Proces by měl být zahájen do šesti měsíců, Bryant si však může vynutit jeho posunutí. Podle spekulací některých právníků je tak možné, že jednání před porotou začne až v létě po skončení nadcházejícího ročníku NBA.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články