Hlavní obsah

Kapra přiveze házenkáři Jíchovi do Kielu maminka

Vánoce házenkáře Filipa Jíchy ovlivňuje německá liga, která se nezastaví ani ve sváteční dny. Vítěz Ligy mistrů odletí s týmem Kielu hned na Boží hod vánoční, Štědrý den si ale užije s manželkou, dcerou i svými rodiči.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Nejlepší český házenkář Filip Jícha se raduje z gólu.

Článek

"Pokud jste házenkář v Německu, tak musíte dát vánoční svátky trošku stranou, což samozřejmě není moc příjemné. Je to náročné, ale rodina je zvyklá," řekl Jícha, první házenkář, který díky svému umění pronikl do nejlepší desítky v anketě Sportovec roku ČR.

Loni hrál za Kiel 23. prosince večer a domů se dostal až pozdě v noci. Letos je zápas o den dříve a kvůli tomu nestihne vyhlášení ankety v Česku. "Na Štědrý den je volno, ale hned další den ráno odlétáme na zápas," popsal Jícha svůj program.

Stromeček koupí sám 

Na svátečním stole nebude u Jíchů chybět tradiční bramborový salát s kaprem. Ten se dá - i když s obtížemi - v severním Německu sehnat, ale u Jíchů se bude smažit český kapr. "Mamka říkala, že kapra i cukroví přiveze," řekl osmadvacetiletý Jícha a věří, že sám koupí stromeček. "Pokud to jde, tak se snažím manželce pomoct."

Nejužitečnější hráč lednového mistrovství Evropy v Rakousku i německé ligy se nejvíce těšil, jak bude vnímat Vánoce jeho dcera Valérie. "V osmnácti měsících už to bude něco jiného než loni. To překvapení a nadšení, až uvidí stromeček a dárky, bude určitě moc pěkné a dodá mi hodně energie do mé házené," řekl Jícha.

První svátek vánoční poletí Jícha se spoluhráči na další zápas s TSG Friesenheim, který se hraje o den později. "V letadle to asi bude hodně vonět vánočním cukrovím. Máme v týmu hodně cizinců a každý přinese něco svého," řekl Jícha.

Reklama

Související témata: