Hlavní obsah

Slavný trenér Brown skončil v Jordanově Charlotte

CHARLOTTE

Slavný trenér Larry Brown skončil po špatném startu do sezony v týmu Charlotte Bobcats, jehož majitelem je legenda NBA Michael Jordan. Na odchodu se oba muži dohodli den po domácí porážce s basketbalisty Oklahomy, jež byla pro tým ze Severní Karolíny čtvrtou v řadě.

Článek

Sedmdesátiletý člen Síně slávy Brown byl podle agentury AP s týmem nespokojený už několik týdnů. Bobcats během deseti dnů prohráli tři utkání o 31 a více bodů a mají bilanci devět vítězství a 19 proher.

"Bylo to těžké rozhodnutí pro nás oba. Chci Larrymu za všechno poděkovat. Hrál velkou roli ve vývoji týmu včetně toho, že nás v minulé sezoně dovedl poprvé v historii do play off. Bude pokračovat jako můj ceněný rádce," uvedl Jordan.

Charlotte, který čeká další zápas v pondělí v Detroitu, povede jako dočasný kouč Paul Silas. Sedmašedesátiletý trenér už v klubu působil v letech 1999-2003, v NBA stál také na lavičce Los Angeles Clippers a Clevelandu.

Newyorský rodák Brown, jenž měl s Bobcats smlouvu ještě na dvě sezony, je považován za jednoho z nejlepších koučů historie. Jako jediný dokázal vyhrát univerzitní šampionát NCAA i NBA (v roce 2004 s Detroitem). V roce 1964 získal coby hráč zlatou olympijskou medaili.

Reklama