Hlavní obsah

Trenérovi Lakers Jacksonovi se nelíbí, že NBA nemá vánoční pauzu

LOS ANGELES

Trenérovi basketbalistů Los Angeles Lakers Philu Jacksonovi se nelíbí, že NBA nemá během Vánoc přestávku. Jeho tým hraje o svátcích nepřetržitě od roku 1999 a letos se 25. prosince utká v ostře sledovaném duelu s hvězdným Miami.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Trenér Los Angeles Lakers Phil Jackson

Článek

"Zdá se, že křesťanské svátky pro ně už nic neznamenají," řekl pětašedesátiletý kouč na adresu vedení zámořské soutěže. "Prostě musíme jít hrát a bavit lidi. Je to zvláštní, ale nedá se nic dělat. Je to naše práce a musíme se s tím smířit," dodal.

Jackson pochází z věřící rodiny a oba jeho rodiče byli duchovní. On sám napsal knihu o vlivu víry na basketbal. "Na Vánoce by se hrát nemělo. Tohle prostě nikdy nepochopím," řekl agentuře AP trenér, který v posledních dvou sezonách dovedl Lakers k titulu a celkem má na kontě jedenáct triumfů v NBA - šest s Chicagem Bulls a pět s losangeleským klubem.

Jackson poukazuje na to, že hokejová NHL a většina dalších soutěží má přes svátky pauzu. "Vždyť jsou Vánoce. Děti budou dávat baterky do nových hraček, budou rozbalovat dárky," prohlásil. "Bude se toho tolik dít, a najednou se budeme muset soustředit na zápas. Uprostřed svátečního dne..." uvedl.

Reklama