Hlavní obsah

Nově složený tým Orlanda v NBA poprvé zabral a zdolal San Antonio

Basketbalisté Orlanda zvítězili v zámořské NBA poprvé od velké hráčské výměny před necelým týdnem. Nově složený tým našel společnou notu proti dosud výtečně hrajícímu San Antoniu a díky výhře 123:101 ukončil desetizápasovou vítěznou šňůru soupeře. Po zaváhání v minulém domácím utkání s Dallasem opět zabralo hvězdné Miami a na palubovce Phoenixu dominovalo poměrem 95:83.

Článek

Magic, kteří byli před sezonou pasováni na jednoho z hlavních favoritů soutěže, prohráli osm z posledních devíti zápasů a nikterak přesvědčivé nebyly dosavadní výsledky mužstva ani po příchodu nových hráčů Gilberta Arenase, Jasona Richardsona, Hedo Türkoglua a Earla Clarka. Klub po výměně prohrál s novými posilami v sestavě v Atlantě 81:91 i doma s Dallasem (99:105). Se San Antoniem však měl tým vynikající úspěšnost střelby z pole přes 59 procent a od druhé čtvrtiny zápas zcela ve své režii.

Hned sedm hráčů Orlanda ukončilo duel s dvouciferným počtem bodů na kontě. Nejlepším střelcem byl Dwight Howard s 29 body a navíc 14 doskoky. Nově příchozí Richardson si připsal 15 bodů, Arenas 14 bodů a devět asistencí a Türkoglu 11 bodů. V týmu soupeře bodovalo dvouciferně dokonce osm hráčů, ale nejlepšími střelci byli Tony Parker a Gary Neal jen se 16 body.

Ve Phoenixu řádil LeBron James, jenž dokázal nastřílet 36 bodů. Zdárně mu sekundoval Chris Bosh s 23 body a 11 doskoky. Oba hráči tak výborně dokázali nahradit absenci třetího člena z hvězdného tria Dwaynea Wadea, který kvůli zranění nenastoupil. Nejlepším střelcem Phoenixu byl se 33 body Jared Dudley.

Nejméně bodů padlo v posledním třetím utkání čtvrtečního programu, v němž zvítězilo Milwaukee v Sacramentu 84:79, přestože se muselo opět obejít bez jedné z hlavním opor týmu Brandona Jenningse. Ten bude Bucks chybět čtyři až šest týdnů kvůli zranění nohy. Nejlepším střelcem vítězů byl Earl Boykins s 19 body, Andrew Bogut zaznamenal 15 bodů a 13 doskoků.

Kings prohráli již posedmé za sebou, z pole stříleli jen s úspěšností 36 procent, připsali si 25 ztrát míče a s bilancí pěti výher a 22 porážek jsou vůbec nejhorším týmem celé soutěže.

Reklama