Hlavní obsah

Clippers ukončili v NBA sérii devíti porážek s Phoenixem

NEW YORK

Po devíti porážkách ve vzájemných zápasech basketbalisté Los Angeles Clippers dokázali vyzrát na Phoenix, který v neděli v NBA zdolali 108:103. Hrdinou zápasu byl nováček Blake Griffin, jenž nastřílel 28 bodů a přidal 12 doskoků. Závěrečné tři minuty však po vyfaulování protrpěl na lavičce a trnul, zda jeho spoluhráči udrží vedení.

Článek

"Byla to dřina, ale kluci to zvládli," uvedl Griffin, který zaznamenal double-double už v osmnáctém utkání za sebou. Clippers vedli v závěru prvního poločasu už o 18 bodů, ale hosté dokázali v poslední čtvrtině vyrovnat. Nakonec Phoenixu nepomohlo ani 25 bodů Mickaëla Piétruse, který po nedávném příchodu z Orlanda předvedl nejlepší střelecký výkon v sezoně.

Vedoucí tým soutěže San Antonio se oklepalo z předvánoční porážky v Orlandu, která ukončila jeho šňůru jedenácti vítězství, a zdolalo oslabený Washington 94:80. Spurs nastříleli v zápase deset trojek ze 24 pokusů a potvrdili nejlepší procentuální úspěšnost v této statistice v lize. Výhrou se zároveň naladili na úterní šlágr s obhájcem titulu Los Angeles Lakers, po němž čeká San Antonio ve čtvrtek texaské derby proti Dallasu.

Washingtonu chyběli křídelní hráči Andray Blatche a JaVale McGee, kteří dostali zákaz startu v jednom utkání za to, že se poprali. Podle listu Washington Post musela jejich rvačku před sídlem klubu ukončit přivolaná policie.

Dramatický zápas sehrály Detroit s Chicagem, které zvítězilo 95:92 po prodloužení. Hosty dovedli k výhře Carlos Boozer (31 bodů a 11 doskoků) s Derrickem Rosem (23 bodů a 12 doskoků). "Nebyl to hezký zápas, ale občas musíte vyhrát i ošklivě. My jsme dřeli, oni taky a my vyhráli. To se počítá," uvedl Boozer. Chicago sahalo po vítězství už v normální hrací době, ale Charlie Villanueva necelou sekundu před sirénou doklepl do koše nepovedenou střelu a vyrovnal.

V samém závěru zápasu se rozhodovalo také v Clevelandu, kde Michael Beasley rozhodl šest sekund před koncem o výhře Minnesoty, která uspěla po sérii sedmi porážek. Na vítězství 98:97 se podílel celkem 28 body.

Denver prohrál i třetí zápas bez střelce Carmela Anthonyho, který ve středu opustil tým kvůli úmrtí sestry. V neděli Nuggets podlehli doma Philadelphii 89:95.

Basketbalová NBA:
Cleveland - Minnesota 97:98, Denver - Philadelphia 89:95, Detroit - Chicago 92:95, Indiana - Memphis 90:104, LA Clippers - Phoenix 108:103, New Orleans - Atlanta 93:86, San Antonio - Washington 94:80.

Reklama