Hlavní obsah

Nejlepší tým NBA San Antonio vymazal i šampióny Lakers

NEW YORK

Basketbalisté San Antonia potvrdili pozici nejlepšího týmu NBA i v utkání proti Los Angeles Lakers. Spurs porazili obhájce titulu jednoznačně 97:82 a připsali si 27. vítězství v sezoně oproti pouhým čtyřem porážkám.

Foto: Joe Mitchell, Reuters

Tony Parker (uprostřed) ze San Antonia byl nejlepším hráčem na palubovce.

Článek

Lakers naopak podlehli potřetí za sebou a mají na kontě už 10 proher, což se jim v této fázi sezóny stalo naposledy v roce 2007. "Vždycky je fajn porazit šampióna," pochvalovala si argentinská opora San Antonia Manu Ginobili, která spolu s nejlepším střelcem zápasu Tonym Parkerem (23 bodů) mohla v poklidu sledovat závěr nečekaně jednoznačného utkání z lavičky.

O dva body méně než Francouz Parker si připsal v dresu poražených Kobe Bryant, jenž ovšem trefil pouze osm z 27 střel z pole a v jeden moment zaznamenal šňůru 13 neúspěšných pokusů.

Bryant se na sebe vztekal 

"Jsem na sebe hodně rozzlobený. Rozzlobený, že jsem nehrál dobře," uvedl Bryant, jenž se snažil popsat náladu v týmu na příkladu Dereka Fishera, který si připsal technickou chybu za konfrontaci s Richardem Jeffersonem. "Jsme nějací rozmrzelí. 'Fisch' dnes dostal technickou a on je přitom basketbalová verze Baracka Obamy. Všichni teď mají špatnou náladu," dodal kanonýr.

Po zápase s Lakers čeká San Antonio ve čtvrtek další šlágr v podobě texaského derby proti Dallasu. Mavericks se v úterý nedokázali vyrovnat s absencí své největší hvězdy Dirka Nowitzkého a podlehli zdravotně zdecimovanému Torontu 76:84, čímž se postarali o jeden z nejpřekvapivějších výsledků ročníku.

Dallas, který prohrál teprve druhý zápas z posledních devatenácti, zůstal v tabulce Západní konference druhý za San Antoniem. Zda se už proti Spurs vrátí do sestavy Nowitzki, jenž má poraněné koleno, zatím není jasné.

Miami zase smetlo New York

Hvězdné Miami porazilo posedmé za sebou New York, tentokrát 106:98. Heat vedli už o 22 bodů, nakonec jim však po velkém návratu Knicks do zápasu zachraňoval klidný závěr Dwyane Wade trojkou dvě minuty před klaksonem. Wade nastřílel 40 bodů, z toho 15 v poslední čtvrtině, a zaznamenal v tomto ohledu nejlepší výkon v sezóně.

Další dva členové "velké trojky" LeBron James a Chris Bosh zakončili duel se shodnou bilancí 18 bodů a 10 doskoků. V dresu poražených nastřílel Amare Stoudemire 30 bodů.

Po patnácté výhře z 16 zápasů je Miami v tabulce Východní konference druhé za Bostonem. Celtics, kterým na Boží hod ukončilo Orlando sérii čtrnácti výher, se vrátili na úspěšnou vlnu vítězstvím 95:83 nad Indianou.

Výsledky NBA:
Chicago - Milwaukee 90:77, Cleveland - Orlando 95:110, Dallas - Toronto 76:84, Denver - Portland 95:77, Indiana - Boston 83:95, Miami - New York 106:98, San Antonio - LA Lakers 97:82.

Reklama