Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu dostali v Detroitu nakládačku. Navíc přišli o Garnetta

NEW YORK

Nejlepší tým Východní konference basketbalové NBA Boston Celtics prohrál na palubovce Detroitu 92:104 a navíc přišel o zraněného Kevina Garnetta. Zkušená opora týmu odstoupila ze hřiště kvůli bolestem kolena a zřejmě přijde o několik zápasů.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Zraněný Kevin Garnett klečí na palubovce.

Článek

"Vím, že to není koleno, ale jen sval, takže by to mělo být dobré," oznámil kouč Doc Rivers poté, co Garnett absolvoval rentgenové vyšetření. Boston už delší dobu postrádá také Rajona Ronda, přesto si v zámořské soutěži drží osmdesátiprocentní úspěšnost. Na Detroit to však tentokrát nestačilo, k autorovi 33 bodů Paulu Pierceovi se žádný jeho spoluhráč nepřidal.

Lakers táhl Odom

Po třech porážkách v řadě se vzpamatoval obhájce titulu Los Angeles Lakers, který vyhrál v New Orleans 103:88. Nejlepším střelcem týmu byl nedávný mistr světa Lamar Odom, jenž se sice poprvé v sezóně nevešel do zahajovací pětky, přesto stihl dát 24 bodů. "Někdo by to mohl brát osobně, to však není můj případ," reagoval na vyřazení ze základní sestavy Odom.

V noci se dařilo i neméně zkušenému parťákovi z amerického týmu mistrů světa Chaunceymu Billupsovi z Denveru, jenž zatížil konto Minnesoty 36 body. Nuggets vyhráli 119:113 a Billups exceloval především v závěrečné čtvrtině, ve které dal 15 bodů. Během zápasu neminul ani jeden ze šesti tříbodových pokusů. Denver musí nyní spoléhat především na přesnou ruku Billupse, neboť kvůli zranění chybí Carmelo Anthony, Kenyon Martin, Nene i Al Harrington.

Ve skvělých výkonech pokračuje také Dwyane Wade, jehož Miami vyhrálo desátý venkovní zápas za sebou. Wade k výhře 125:119 v Houstonu přispěl 45 body a poprvé v kariéře se mu povedlo ve dvou dnech po sobě nastřílet přes 40 bodů. Papírově největší favorit soutěže navíc Houstonu přerušil šňůru osmi domácích výher za sebou.

Basketbalista Miami Dwyane Wade pokračuje ve skvělých výkonech.foto: ČTK/AP/Jeffrey M. Boan

Wade přitom dokončil zápas zraněný. Domácí Aaron Brooks ho v úvodu závěrečné čtvrtiny udeřil při rychlém brejku do obličeje a hostující hvězda zůstala chvíli ležet na zemi.

Brookse diváci vypískali

"Nechtěl jsem ho udeřit, snažil jsem se získat míč. Tekla mu krev, ale to je basketbal. Každý z nás má občas rozbitý ret," řekl Brooks, jehož diváci vypískali. Wadeův horní ret si po zápase vyžádal stehy. "Není to nic moc, ale je to součást hry. Tvrdé fauly patří k basketbalu," řekl Wade a Brooksovi nic nevyčítal. "Museli byste ho znát. Je to dobrý kluk, žádný sprostý hráč," dodal.

Výsledky NBA:
Atlanta - Golden State 103:93, Charlotte - Cleveland 101:92, Detroit - Boston 104:92, Houston - Miami 119:125, LA Clippers - Utah 95:103, Minnesota - Denver 113:119, New Orleans - LA Lakers 88:103, Oklahoma City - New Jersey 114:93, Phoenix - Philadelphia 110:123, Sacramento - Memphis 100:98, Washington - Indiana 104:90.

Reklama

Související témata: