Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova porazily ve Středoevropské lize Kamnik

PROSTĚJOV

Volejbalistky Prostějova porazily ve Středoevropské lize slovinský Kamnik za pouhých 55 minut 3:0. Po výhře nad pátým týmem soutěže se dostaly s deseti vítězstvími a jednou porážkou do čela tabulky. Na prvním místě vystřídaly rakouský Schwechat, který sice dosud neztratil ani bod, odehrál však o dva zápasy méně.

Článek

Trenér Miroslav Čada bral nedělní utkání jako prověrku před středečním domácím duelem v Lize mistryň s italským Cortese. "Zápas patřil do kategorie snazších. Naše hráčky podaly solidní výkon," uvedl Čada. V závěru už hlavně chtěl, aby si nahrávačky vyzkoušely spolupráci se smečařkou Sschuskeovou.

Prostějov vyhrál 3:0 i první vzájemný souboj v Kamniku. Soupeřky se dnes se vzepjaly k nejlepšímu výkonu ve druhém setu, kdy držely krok až do stavu 10:10. Šňůrou šesti bodů ale volejbalistky Prostějova opět vrátily zápas do původních kolejí. Kamnik ještě odvrátil tři setboly, ale na víc se nezmohl. Ve třetí sadě získal soupeř poprvé a naposledy v utkání jednobodové vedení 4:3, Hanačky ji ale vyhrály hladce 25:7.

Ve Středoevropské lize čeká Prostějov v dalším kole v pátek od 19:00 utkání v rakouském Klagenfurtu.

Reklama

Související témata: