Hlavní obsah

Souboj nejlepších týmů NBA vyzněl těsně pro Boston

V souboji dvou aktuálně nejlepších týmů zámořské NBA se basketbalisté Bostonu radovali z těsného vítězství 105:103 nad San Antoniem. Lepší bilanci má sice stále tým Spurs, v posledních dvou zápasech ale vyšel naprázdno.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

Tim Duncan ze San Antonia (vlevo) v souboji o míč s Paulem Piercem z Bostonu

Článek

Ústřední postavou duelu byl domácí Rajon Rondo, jenž se teprve nedávno vrátil na palubovky po zranění. Šlágr NBA se mu nadmíru vyvedl a díky 12 bodům, 22 asistencím a deseti doskokům dokonce zaznamenal ceněný triple-double. "Cítím se stále lépe a můžu víc zatlačit na kotník," liboval si hrdina Celtics.

Jeho přihrávky nacházely ponejvíce Raye Allena, jenž byl s 31 body nejlepším střelcem utkání. Zaskvěl se i Glen Davis, který v sestavě zdatně nahradil zraněného Kevina Garnetta. I přes skvělou úspěšnost střelby z pole však neměl Boston v utkání nic jistého.

"Byl to úplně jiný zápas než v New Yorku. Tam jsme byli horší ve všech ohledech, dnes to bylo ale jiné," porovnával obě poslední prohry hostující Manu Ginobili, jenž v závěru vykřesal pro Spurs naději tříbodovou střelou. Boston si však důležité vítězství už vzít nenechal.

Utah doma podlehl Atlantě

Těžkou domácí prohru 87:110 od Atlanty musel strávit vedoucí tým Severozápadní divize Utah. Hosté těžili především ze střelby z dálky, proměnili 14 trojek.

Jazzmani zaspali start, rychle prohrávali o 15 bodů a do zápasu už se nevrátili. Kvůli zranění jim navíc chyběl druhý nejlepší střelec týmu Paul Millsap.

S řadou absencí se stále nedokáže vyrovnat Cleveland, který prohrál již osmý zápas za sebou. Na domácí palubovce nestačil na Toronto, jež zvítězilo 120:105.

Od konce listopadu vyhráli Cavaliers jediný zápas a ve východní části ligy už mají nejhorší bilanci. "Vždy, když si myslím, že už děláme krok vpřed, tak uděláme dva vzad. To je frustrující pro každého kouče," povzdechl si trenérský nováček na střídačce Clevelandu Byron Scott.

Prestižní zápas ve Phoenixu zvládli obhájci trofeje Los Angeles Lakers, kteří těžili z lepších doskoků a týmového výkonu. Jejich nejlepší střelec Kobe Bryant zaznamenal 24 bodů.

Basketbalová NBA:
Boston - San Antonio 105:103, Cleveland - Toronto 105:120, Houston - Portland 100:103, LA Clippers - Denver 106:93, Minnesota - Charlotte 105:108 po prodl., New Jersey - Chicago 96:94, New Orleans - Golden State 103:110, Orlando - Milwaukee 97:87, Philadelphia - Washington 109:97, Phoenix - LA Lakers 95:99, Utah - Atlanta 87:110.

Reklama

Související témata: