Hlavní obsah

Čínskému basketbalistovi Jao Mingovi opět hrozí předčasný konec kariéry

HOUSTON

Čínskému basketbalistovi Jao Mingovi opět hrozí předčasný konec kariéry. Třicetiletá hvězda Houstonu má za sebou další operaci únavové zlomeniny v levém kotníku, kvůli které vynechala celou minulou sezónu.

Článek

"Vím, že mě opět čeká dlouhá léčba," citovala 230 cm vysokého Jao Minga agentura Reuters. "Ale těším se na to. Během rehabilitace popřemýšlím, co bude dál. Až se bude léčba blížit ke konci, rozhodnu se, jak naložím s budoucností," dodal.

Jao Ming, kterému po sezóně vyprší smlouva s Houstonem, si zranění obnovil v listopadovém utkání s Washingtonem a od té doby se na palubovce neobjevil. V probíhající sezóně odehrál jen pět zápasů, klub navíc po dohodě s lékaři omezil jeho hrací dobu na maximálně 24 minut.

Zdravotní problémy se u jedničky draftu z roku 2002 začaly objevovat už v sezóně 2005/06. V jejím závěru si Jao Ming poprvé zlomil kost v levé noze, v ročníku 2006/07 přišla na řadu pravá. V únoru 2008 utrpěl další únavovou frakturu v levé, načež velmi spěchal s rehabilitací, aby stihl olympijské hry v Pekingu. Další sezónu v NBA zvládl takřka celou, než se zranil v play off, což jej stálo celou minulou sezónu.

Reklama