Hlavní obsah

Boston podruhé za sebou prohrál a už v NBA nevede konferenci

Basketbalisté Bostonu v NBA podruhé za sebou prohráli a přenechali vedoucí příčku v pořadí Východní konference týmu Miami. Houston v jejich hale zvítězil 108:102, i když předtím pětkrát za sebou neuspěl a navíc hrál bez svého nejlepšího střelce Kevina Martina.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Bostonu nepomohl ani hvězdný Paul Pierce (vpravo).

Článek

Domácí celek přitom v závěru neměl daleko k velkému zvratu. Ještě tři minuty před koncem Boston prohrával dvanáctibodovým rozdílem, ale téměř beznadějnou ztrátu dokázal stáhnout až na 102:106.

Hráče Houstonu v poslední půlminutě definitivně uklidnily až trestné hody Aarona Brookse, který celkově nastřílel 24 bodů hostujícího mužstva. "V obraně to byl náš nejhorší výkon tak za tři nebo čtyři roky zpátky," zlobil se trenér poraženého týmu Doc Rivers.

Celtics tak nedočkavě vyhlížejí návrat zraněné opory Kevina Garnetta, jenž by mohl zasáhnout do hry už v úterý proti Sacramentu. Po čtrnáctizápasové vítězné šňůře, jež skončila před Vánoci, má Boston z dalších deseti utkání bilanci 5-5.

Návštěvnost ovlivnila sněhová vánice

Duel Charlotte proti Memphisu sledovala jen zhruba tisícovka lidí, třebaže oficiální údaj o počtu diváků podle prodaných lístků hovořil o desetinásobku. Ostatní do haly nedorazili kvůli sněhové vánici, která město ochromila. Memphis z úvodních 42 střel na koš proměnil pouhých devět a prohrál 82:96.

Výsledky NBA:
Boston - Houston 102:108, Charlotte - Memphis 96:82, Chicago - Detroit 95:82.

Reklama

Související témata: