Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova opět postoupily do play off Ligy mistryň

CANNES

Volejbalistky Prostějova si stejně jako před rokem zahrají ve vyřazovací části Ligy mistryň. Postup si české šampionky zajistily v posledním utkání ve skupině D, v němž dnes nečekaně porazily favorizovaný tým Cannes na jeho palubovce 3:2 na sety. Prostějov získal dva body a postoupil ze třetího místa v tabulce, když předčil bilanci stejně postavených Mylhúz, Bergama a polské Muszyny v ostatních skupinách.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Volejbalistky Prostějova

Článek

Začátek zápasu ale nesignalizoval z pohledu postupových vyhlídek českého mistra nic dobrého. Silný domácí celek s předními světovými hráčkami si vytvořil od úvodních míčů velký tlak nejen na servisu, ale hlavně po rychlých útočných kombinacích. Hráčky Prostějova marně hledaly protizbraň a rychle prohrávaly 1:6. Na každý bod se nesmírně nadřely, neboť soupeřky s lehkostí zastavovaly jejich útočné akce přesnými bloky. Proti této taktice působil Prostějov hodně bezradně a uhrál jen 13 bodů.

Stejně vypadal i vstup do druhého setu, domácí hráčky opět rychle vedly 5:1. Jenže jejich do té doby bezchybné kombinace se podařilo Prostějovu zastavit. Po zlepšeném podání získaly poprvé v utkání hráčky Modřanské jednobodový náskok 7:6. Rychle se jim vrátila sebedůvěra, která se projevila ve zlepšení všech herních činností. Prostějov si stále udržoval jednobodový náskok a koncovku zvládl s přehledem.

Třetí dějství nabídlo vyrovnanou bitvu až do stavu 20:20. V koncovce převzaly opět nečekaně režii utkání české mistryně, získaly druhý set, což jim zajistilo minimálně zisk jednoho bodu.

V dalším pokračování se už prosazovaly více domácí volejbalistky. Čtvrtý set uhrály naprosto snadno. Pomohl jim k tomu bleskový úvod s náskokem šesti bodů. Na toto manko už Prostějov nedokázal odpovědět. V tie-breaku se oba celky přetahovaly o vítězství až do stavu 12:12. Závěr patřil Prostějovu, který skončil ve skupině za Cannes a italským Cortese, které v předchozím utkání porazil doma 3:0 a otevřel si dveře k postupu.

Volejbalová Liga mistryň - 6. kolo:
Skupina D:
RC Cannes - Modřanská Prostějov 2:3 (13, -22, -21, 17, -13)
Rozhodčí: Pont (And.), Bernaola (Šp.). Čas: 108 min. Diváci: 2500.
Tabulka skupiny:
1. Cannes6311115:912
2. Cortese5301111:810
3. Prostějov6211212:119
4. Lodž501044:142

Reklama

Související témata: