Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky čeká v play-off Ligy mistryň Baku

LUCEMBURK

Volejbalistky Prostějova se v prvním kole play off Ligy mistryň utkají s Rabita Baku. Rozhodlo o tom dnešní losování v Lucemburku. Hanačky by měly začít 2. února doma, odveta v Ázerbájdžánu je na programu o týden později.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Volejbalistky Prostějova se radují. Ilustrační foto.

Článek

Baku mistr obhajuje loňskou účast ve Final Four, kde skončil třetí. V týmu je hned pět srbských reprezentantek, bývalá hráčka Prostějova Američanka Kim Glassová či nejlepší ázerbájdžánská volejbalistka Natalja Mammadovová, která byla třikrát nejlépe bodující hráčkou Ligy mistryň a nejlepší hráčkou Evropy za rok 2007.

Prostějov se do vyřazovací části dostal z třetího místa ve skupině D, dokázal však porazit první Villu Cortese i druhé Cannes. V play off Ligy mistryň hrály svěřenkyně trenéra Miroslava Čady i před rokem, tehdy vypadly po dvou prohrách s italským Pesarem.

Pokud by přes Baku postoupily, čeká je buď polská Muszyna, nebo dobře známý soupeř ze základní skupiny italská Villa Cortese.

V Lucembursku se rozhodlo také o tom, že závěrečný turnaj Final Four uspořádá Fenerbahce Istanbul, které tak má jistou účast v semifinále.

V mužské části soutěže uspořádá Final Four obhájce titulu italské Trentino, za které nastupuje český reprezentant Jan Štokr. Francouzské Tours s českými jmenovci Davidem Konečným a Petrem Konečným si zahraje proti Dynamu Moskva, na Jakuba Novotného a jeho spoluhráče z polského Belchatówa čeká souboj s belgickým Roeselare.

Los 1. kola play off volejbalové Ligy mistryň (2. a 9. února):
Muszyna - Villa Cortese, Prostějov - Rabita Baku, Odincovo - Curych, Pesaro - Dynamo Moskva, Cannes - Eczacibasi Istanbul, Bielsko-Biala - VakifGünes Istanbul.
Přímý postup do semifinále: Fenerbahce Istanbul (pořadatel Final Four).
Los 1. kola play off volejbalové Ligy mistrů (2. a 9. února):
Cuneo - Bělgorod, Tours - Dynamo Moskva, Roeselare - Belchatów, Bled - Kazaň, Unterhaching - Jastrzebski, Budva - Maaseik.
Přímý postup do semifinále: Trentino (pořadatel Final Four).

Reklama

Související témata: