Hlavní obsah

Basketbalista Miloš se po devíti měsících vrátí do ligy

PARDUBICE

Pardubický basketbalista Pavel Miloš, který loni onemocněl roztroušenou sklerózou, nastoupí po devíti měsících v ligovém utkání. Jednatřicetiletý hráč chystá velký návrat v sobotním domácím duelu proti USK Praha. Nejlepší trojkař v historii české ligy shodou okolností právě proti vysokoškolákům odehrál v minulé sezoně v dubnu loňského roku svůj zatím poslední zápas.

Článek

"Považuji za obrovské vítězství, že jsem se navzdory této nemoci mohl vrátit. Zápas s USK beru jako potvrzení toho, že jsem zpátky," citovaly Miloše internetové stránky pardubického klubu. Bývalý reprezentant tuší, že bude comeback prožívat emotivně. "Myslím si, že to budu vnímat hodně silně, protože na začátku, po zjištění nemoci, jsem úplně nepočítal s tím, že budu moct znovu hrát. Hrozně se těším, až opravdu vyběhnu na hřiště," uvedl Miloš, který se pyšní rekordními 1128 přesnými trojkovými pokusy v samostatné české lize.

Na basketbal je po dlouhé pauze nažhavený. V prosinci začal se svolením lékařů s lehkým tréninkem, od ledna už je v plné přípravě s pardubickým mužstvem, kterému v neúplné ligové tabulce patří páté místo. V minulém týdnu už "Koňas", jak se Milošovi přezdívá, zasáhl do přípravného utkání s Hradcem Králové a ukázal svoji třídu: za patnáct minut druholigovému soupeři nasázel 18 bodů a neminul ani jeden ze čtyř trojkových pokusů.

Odchovanec kralupského basketbalu bere s úsměvem, že svoji kariéru "restartuje" právě proti USK, což byl jeho poslední soupeř. "Je to svým způsobem rarita," uvedl hráč, který v roce 2005 nabral zkušenosti i na Letní lize NBA v dresu Detroitu Pistons. "Doufám, že jenom navážu na to, kde jsem přestal a budu pokračovat, jako by se nic nestalo," řekl Miloš.

Zápas Pardubic proti USK začíná v pardubické ČEZ Areně v 17:00.

Reklama

Související témata: