Hlavní obsah

Prostějov zahájí osmifinále Vyzývacího poháru duelem s Ostende

PROSTĚJOV

Basketbalisté Prostějova vstoupí v úterý duelem s belgickým Ostende do osmifinálové fáze Vyzývacího poháru. Dalšími soupeři Prostějova ve skupině L budou Lokomotiv Kubaň a BC Zadar. Do čtvrtfinále postoupí ze skupiny dva nejlepší týmy.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Pavel Pumprla z Nymburku (vlevo) uniká Eugene Lawrencovi z Prostějova.

Článek

Základní skupinou prošel Prostějov suverénně, když z šesti zápasů prohrál jen ve Slovinsku s týmem Krka Novo Mesto, vítězem skupiny. "Nyní nás čekají ještě kvalitnější týmy. V domácím prostředí je ale naším cílem uspět a samozřejmě bojujeme o postup," řekl trenér Prostějova Peter Bálint.

Belgický soupeř postoupil do osmifinále z prvního místa, ale na kontě měl dvě prohry. Tým BC Telente už v minulosti hrál i Evropskou ligu a Pohár ULEB, ale nedosáhl na výraznější úspěch. Momentálně patří Ostende v belgické lize čtvrté místo se sedmi výhrami a stejným počtem porážek. Klubovým statistikám ve Vyzývacím poháru vévodí kvarteto Američanů Matthew Lojeski, Darrel Mitchell, Caleb Green a William Thomas.

"Hra Ostende se vyznačuje velice agresivním a pohyblivým basketbalem, který je založen na výborné přechodové fázi," všiml si Bálint. Hráčský kádr soupeře přirovnal k Bonnu, se kterým hrál Prostějov v základní skupině. "Většina amerických hráčů vnutila týmu podobný styl, jakým hrají mužstva v zámořských soutěžích. Hlavním cílem bude zastavit soupeře kvalitní obranou," dodal Bálint, který bude mít k dispozici kompletní tým.

Zápas začne v 18:00 hodin.

Reklama

Související témata: