Hlavní obsah

Zraněná Ferančíková může basketbalistkám USK chybět až pět týdnů

PRAHA

Možná až pět týdnů bude chybět basketbalistkám ZVVZ USK Praha podkošová univerzálka Michaela Ferančíková, která si ve středečním utkání Evropské ligy na palubovce Galatasaraye Istanbul přivodila těžký výron kotníku. Přesnou diagnózu bude Ferančíková znát po pátečním podrobném vyšetření v Praze, ale vedení klubu se připravuje na variantu, že vicemistryně světa z loňského roku bude mimo hru delší čas. Proto za Ferančíkovou možná brzy přijde nová hráčka.

Článek

Na soupisce USK totiž nyní figuruje jen devět zdravých basketbalistek, protože kromě Ferančíkové je na marodce také řecká střelkyně Evanthia Maltsiová, která si po vyléčení vleklého svalového zranění před dvěma týdny také poranila kotník.

Manažer českých vicemistryň Marek Kučera proto nevylučuje, že na místo Ferančíkové klub z pražské Folimanky přivede před play off Evropské ligy náhradu na její post. "Ještě počkáme, až budeme znát přesnou dobu, po kterou bude mimo. Kdyby to mělo být těch pět týdnů, museli bychom zřejmě někoho přivést. V úvahu připadají hráčky, které ve středu skončily se svými týmy v Eurolize," řekl ČTK Kučera.

Ferančíková si kotník vymkla ve středečním duelu na hřišti Galatasaraye už v prvním poločase. Přestože ji důkladné vyšetření teprve čeká, první prognózy nejsou příliš optimistické. "Nevypadalo to příliš dobře, Míša se na nohu ani nemohla postavit. Zřejmě jde o těžký výron. Otázka je, jak moc jsou zasažené vazy," řekl Kučera.

Reklama