Hlavní obsah

Basketbalistky USK před play off Euroligy posílí Maďarka Vajdová

Aktualizováno

Novou posilou basketbalistek ZVVZ USK Praha se stala maďarská podkošová hráčka Anna Vajdová, která do týmu českých vicemistryň míří z Fenerbahce Istanbul. Vajdová se podle manažera USK Marka Kučery s klubem dohodla na spolupráci do konce sezony. V týmu, který příští týden vstoupí do play off Evropské ligy utkáním proti italskému Tarantu, má nahradit zraněnou Michaelu Ferančíkovou.

Článek

Ferančíková si minulou středu v posledním utkání základní skupiny Euroligy na palubovce Galatasaraye Istanbul přivodila těžký výron v kotníku a možná až pět týdnů bude mimo hru. Proto vedení USK urychleně shánělo náhradu a volba padla na šestadvacetiletou Vajdovou.

"Vybírali jsme ze čtyř možností a nakonec jsme se rozhodli pro Annu. V první řadě tu hráčku dobře známe, rychle jsme se shodli i na podmínkách a líbil se nám i zájem a přístup hráčky samotné," řekl dnes ČTK Kučera. Součástí dohody prý zatím není opce o spolupráci na další sezonu.

Vajdová, bez deseti centimetrů dva metry vysoká hráčka, si od přestupu slibuje i to, že dostane mnohem víc šancí než v hvězdami nabitém týmu Fenerbahce, kde hraje kapitánka české reprezentace Hana Horáková. Turecký klub v minulých týdnech přišel po dopingovém skandálu o věhlasnou Američanku Dianu Taurasiovou a Australanku Penny Taylorovou, která prý angažmá ukončila z rodinných důvodů.

Vajdová se ve Fenerbahce trápila, v Evropské lize nastoupila jen k šesti zápasům a v průměru nastřílela necelé tři body na utkání. Přitom v předchozím působišti v Pécsi v minulých dvou sezonách zářila (přes 15 bodů a téměř šest doskoků na zápas). "Z Fenerbahce se sama chtěla dostat pryč, angažmá v USK bere jako velkou šanci," řekl Kučera.

Nová akvizice pražského klubu by se měla k USK rychle připojit, zřejmě stihne už středeční ligový zápas v Hradci Králové.

Reklama