Hlavní obsah

Nymburk v osmifinále Eurocupu prohrál i druhý zápas s Casertou

Basketbalisté Nymburka prohráli i druhý zápas v osmifinálové skupině Evropského poháru ULEB, když v úterý v Pardubicích podlehli italské Casertě 68:74, a po předchozím nezdaru na palubovce Estudiantes Madrid stále čekají na první úspěch. Bilanci mohou napravit příští úterý v Istanbulu proti Galatasarayi.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Nymburský Pavel Pumprla (vlevo) bojuje s Lukou Garrim z Caserty.

Článek

"Jsme hodně zklamaní. Většinu zápasu jsme byli ve hře. Když jsme ve druhém poločase dvakrát vedli o pět bodů, tak jsme soupeře mohli dorazit, ale nepovedlo se," litoval kouč Nymburka Ronen Ginzburg.

První dvě prohry ve skupině už vážně ohrožují šance sedminásobných českých mistrů na postup do čtvrtfinále soutěže, kam se Středočeši premiérově dostali v minulé sezoně. "Jestli ale chceme myslet na postup, musíme hrát lépe než dnes," uvedl Ginzburg. Nymburku proti Casertě nebyl nic platný výborný vstup do utkání a rychlé vedení o osm bodů. Italský celek to nerozhodilo.

Zápas, v němž od začátku druhého poločasu vládly především pevné obrany, byl dlouho na vážkách. Nymburk ve hře drželi tradiční střelečtí tahouni Simmons s Pumprlou, ale dnes byli v týmu až příliš osamocení. Caserta svoji ofenzivu opřela o více hráčů a domácí měli problémy hlavně s krytím urostlého Williamse, jehož ale dokázali podpořit i Ere, Bowers a ve druhé polovině i Di Bella.

Selhala střelba

Nymburk se v útoku trápil především ve druhém poločase, v němž zaznamenal jen 27 bodů. Tým kouče Ginzburga zradila i tradiční zbraň, střelba trojek. Nymburk se z perimetru prosadil jen třikrát při dvaceti pokusech a jeho úspěšnost střelby s blížícím se koncem hodně klesala.

Nymburští si tak nechtěně připomněli střelecké trápení ze sobotního utkání Jadranské ligy proti Novému Mestu, jemuž dali jen 50 bodů. "Byly to trochu jiné zápasy, dnes jsme třeba první poločas měli v ofenzivě dobrý. Ale souhlasím, že ve druhém jsme měli v útoku velké problémy. Nemůžu zastírat, že ani někteří naši důležití hráči nejsou v top formě," řekl Ginzburg. "Dnes jsme dostali 74 bodů, s čímž se dá žít. Ale rozhodl náš zhoršený útok," dodal Ginzburg. "Soupeř dal v klíčových fázích tři trojky, což nám dnes chybělo," litoval Ginzburg.

Přesto ještě pět minut před koncem Nymburk o dva body vedl, ale pak čtyři minuty marně bušil na obranu soupeře, který nasadil k nenápadnému trháku. Ten podtrhl minutu před koncem Di Bella, jehož trojka na 72:66 byla klíčem k triumfu Caserty. Nymburští už naopak se svými dalekonosnými pokusy neuspěli a příští duel v Istanbulu se pro ně změní v boj o přežití ve skupině.

"Na konci jsme to už hráli hodně na sílu. Soupeř si na konci pohlídal naše hráče, kterým se dařilo, a ostatní to už nevytrhli. Prohra o šest bodů je při pohledu na celkový vývoj docela drastická, ale zase odpovídá tomu, jak jsme hráli ve druhém poločase na útočné polovině," prohlásil křídelní hráč Radek Nečas.

2. kolo skupiny K osmifinále Evropského poháru ULEB
ČEZ Nymburk - Pepsi Caserta 68:74 (18:13, 41:41, 56:58)
Nejlepší střelci: Simmons 21, Pumprla 15, Nečas 8 - Williams 18, Ere 15, Bowers 13. Rozhodčí: Gontas (Řec.), Čebyšev (Ukr.), Rutešič (Černá Hora). Trestné hody: 12/9 - 26/14. Fauly: 25:18. Trojky: 3:6. Diváci: 3870.
19:30 Galatasaray Istanbul - Estudiantes Madrid
Tabulka
1.Caserta220155:1444
2.Estudiantes Madrid11087:802
3.ČEZ Nymburk202148:1612
4.Galatasaray Istanbul10176:811

Reklama

Související témata: