Hlavní obsah

Basketbalisté Miami nestačili v NBA na New York Knicks

Basketbalisté Miami prohráli ve čtvrtečním utkání NBA 88:93 s New Yorkem. Knicks si připsali druhé vítězství za sebou a dávají zapomenout na předchozí sérii šesti porážek v řadě.

Foto: Kathy Wilens, ČTK/AP

Basketbalista New Yorku Knicks Danilo Gallinari

Článek

"Je to pro nás důležité vítězství," řekl domácí křídelní hráč Danilo Gallinari. "Dvakrát jsme s nima prohráli a tuhle výhru jsme potřebovali. Dokázali jsme si, že je můžeme porazit," dodal. Nejlepším hráčem v dresu Knicks byl Amare Stoudemire s 24 body, Gallinari přidal 20 a Landry Fields nasbíral 19 bodů a 13 doskoků.

Miami naopak k výhře nepomohlo ani 34 bodů Dwyanea Wadea. Hvězda Heat k utkání poprvé nastoupila s oranžovými brýlemi, které nosí kvůli potížím s migrénami. Wade měl původně nosit tmavší skla, se kterými trénoval, ale vedení NBA mu je zakázalo. Proto prý bude nějakou dobu trvat, než si na nový typ zvykne.

"Ještě jsem se nenaučil pořádně střílet šestky. Koukal jsem, jak je dává Amare (Stoudemire), Bo Outlaw, Buck Williams a další hráči, co nosí brýle, ale já asi střílím jinak," řekl Wade. "Když to zkusím jako oni, tak se praštím do brýlí," dodal.

V žertu pak Wade přiznal, že ho lehce znervózňuje, jak v brýlích vypadá. "Ještě jsem se nekoukal do zrcadla. Musím se postarat o to, aby mi slušely," prohlásil.

Další hvězda Miami LeBron James proti New Yorku nasbíral 24 bodů a spolu s předchozím angažmá v Clevelandu prohrál s Knicks poprvé od prosince 2007. Naopak New York po dvou letech ukončil sedmizápasovou sérii porážek s Heat.

Basketbalová NBA:
Dallas - Houston 111:106, New York - Miami 93:88, Portland - Boston 78:88.

Reklama

Související témata: