Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova zdolaly ve Středoevropské lize Schwechat

VÍDEŇ

Volejbalistky Prostějova zvítězily v utkání Středoevropské ligy v Rakousku nad Schwechatem 3:1 a vrátily se do čela tabulky. Rakouskému týmu oplatily české mistryně podzimní porážku po dramatických koncovkách třetího a čtvrtého setu, v nichž promarnily celkem deset mečbolů.

Článek

V duelu nejlepších týmů Středoevropské ligy zvládly svěřenkyně trenéra Miroslava Čady obě úvodní sady shodným skóre 25:21 a v třetím dějství se dlouho zdálo, že kráčejí za hladkým vítězstvím. Šestibodovou ztrátu však domácí celek smazal, odvrátil čtyři mečboly a vyhrál 29:27.

"Cestu k vítězství jsme si zkomplikovali vlastními chybami, po kterých jsme znervózněli. Při mečbolech nám chyběl větší důraz v zakončení, hráli jsme hodně opatrně," poznamenal Čada.

Čtvrtý set měl opačný průběh. Schwechat vedl už 15:8, pak ještě 22:18, ale Prostějov se nevzdal. Hostující hráčky vyrovnaly, poradily si i s pěti soupeřovými setboly a samy zužitkovaly celkově jedenáctý mečbol k výhře 36:34.

"V rozhodujícím momentu jsme se zvedli. Chtěl bych pochválit naše hráčky za bojovnost. V závěrečném dramatu záleželo na štěstí, které se přiklonilo na naši stranu. Nejvíce si cením toho, že toto utkání bylo výbornou přípravou před zápasy play off Ligy mistryň proti Baku," dodal Čada.

Utkání Středoevropské ligy volejbalistek:
Post Schwechat - Modřanská Prostějov 1:3 (-21, -21, 27, -34)

Reklama