Hlavní obsah

Brněnské volejbalistky prohrály ve Vyzývacím poháru s Charleroi

Volejbalistky KP Brno prohrály v prvním osmifinále Vyzývacího poháru na domácí palubovce s belgickým celkem Dauphines Charleroi 1:3. Brňanky doplatily na nezvládnutou koncovku úvodní sady, která se výrazně podepsala na jejich psychice. Odveta je na programu v úterý 8. února v Belgii.

Článek

Brněnský trenér Ondřej Marek se před zápasem netajil postupovými ambicemi. Jeho úvahy ale nabourala dramatická koncovka prvního setu, kterou jeho svěřenkyně po půlhodině hry nezvládly a prohrály ji 25:27. Tento nezdar se podepsal na dalším průběhu.

Belgický tým zisk setu povzbudil, dominoval v útoku a také stačil zastavovat přesnými bloky hodně čitelné akce domácího týmu. Brňanky se nemohly dostat do rytmu. Kazily i jednoduché akce, nevycházel jim servis a umožnily soupeřkám získat výraznou převahu. Ve druhém setu uhrály pouhých 13 bodů.

Teprve ve třetí sadě se Brňanky herně zvedly. Dokázaly soupeřky podáním zatlačit, zpřesnily hru v poli i na síti. Jenže po vyhraném setu opět doplatily na několik nevynucených chyb. Hráčky Charleroi se dostaly až do šestibodového vedení, a i když soupeřky v závěru náskok snížily, zvrátit výsledek už nestačily.

Pokud by brněnské volejbalistky za týden v odvetě zvítězily, rozhodl by o postupujícím zlatý set, který by se odehrál ihned po odvetě v Belgii.

Úvodní zápas osmifinále Vyzývacího poháru volejbalistek:
KP Brno - Dauphines Charleroi 1:3 (-25, -13, 22, -22)
Rozhodčí: Sgro (San Marino), Omari (Alb.). Čas: 107 min. Diváci: 400.
Odveta je na programu 8. února v Charleroi.

Reklama

Související témata: