Hlavní obsah

Portland v čele s Aldridgem pokořil lídra NBA

NEW YORK

Basketbalisté Portlandu si v úterý vyšlápli na nejlepší tým NBA San Antonio a v čele s LaMarcusem Aldridgem mu připravili teprve osmou porážku v sezóně. Pětadvacetiletý podkošový hráč si 40 body do koše favorita vylepšil svůj osobní rekord, k bodovému přídělu přidal jedenáct doskoků a dovedl domácí k nečekanému vítězství 99:86.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

LaMarcus Aldridge z Portlandu (vlevo) byl největší hvězdou zápasu.

Článek

Po vydařeném večeru se Aldridge dokonce dočkal ocenění od trenéra soupeřů Gregga Popoviche. "Doteď mi rukou nikdy nepotřásl, takže to beru jako dobré znamení," poznamenal hrdina Portlandu. Lídr NBA ještě v poločase vedl o pět bodů (52:47), ale pak střelecky vyhořel. Navíc teď hráče San Antonia čeká dalších osm zápasů venku, neboť v jejich hale se koná rodeo.

Lakers udolali Houston 

Obhájci titulu Los Angeles Lakers doma udolali Houston až v prodloužení 114:106, klíčový koš trefila minutu před koncem španělská hvězda Pau Gasol. Ten dohromady nasbíral 26 bodů a 16 doskoků, další kanonýr Lakers Kobe Bryant přispěl k výhře 32 body.

Úspěšní byli v úterý také basketbalisté New Orleans, i když se při výhře 97:89 nad Washingtonem museli obejít bez tradiční opory Emeky Okafora. Zkušený pivot chyběl v zápase poprvé po více než třech letech a přesně 306 zápasech, neboť si natáhl břišní sval. Jeho série byla aktuálně čtvrtá nejdelší v NBA. Smutnou bilanci si naopak prodloužil Washington, jenž neuspěl ani na pětadvacátý pokus na hřišti soupeře.

Výsledky NBA:
LA Lakers - Houston 114:106 po prodl., New Orleans - Washington 97:89, Portland - San Antonio 99:86, Sacramento - Boston 90:95.

Reklama

Související témata: