Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova se chystají v Lize mistryň zaskočit Baku

PROSTĚJOV

S odvážnými postupovými plány vstoupí volejbalistky Modřanské Prostějov do čtvrtečního úvodního utkání play off Ligy mistryň s Rabitem Baku. Ázerbájdžánský tým s hvězdnou sestavou je jednoznačným favoritem.

Článek

Ovšem po vynikajícím finiši v závěru základní části soutěže a nečekaných vítězstvích nad italským Cortese a ve francouzském Cannes nejsou svěřenkyně trenéra Miroslava Čady bez šancí na úspěch ani v duelu s dalším velkoklubem.

"Největší zbraní Baku je útočná síla ze stran," uvedl po studiu zápasů příštích soupeřek prostějovský kouč Čada. Hlavními smečařskými tahounkami Baku jsou šestadvacetiletá domácí reprezentantka Natalia Mammadovová a o rok starší Srbka Sanja Starovičová. Nebezpečné jsou i její krajanky Nataša Krsmanovičová a Mira Golubovičová. Diváckým lákadlem bude také start Američanky Kimberly Glassové, která v loňské sezóně oblékala právě dres hanáckého klubu.

"Musím ještě připomenout ukrajinskou nahrávačku Irinu Žukovovou. I když už má šestatřicet let, zdobí ji zkušenosti z mnoha světových i evropských šampionátů," dodal Čada. Vidí nicméně i případnou cestu k postupu. "Volejbalistky Baku mají hodně předností. Ale pokud zopakujeme naše výkony z lednových zápasů v Lize mistryň, kdy jsme zdolali favorizované celky Cortese a Cannes, tak rozhodně nemusíme dopředu klopit hlavy," myslí si prostějovský trenér.

V základní části Ligy mistryň utrpěly hráčky Baku pouze dvě porážky. Ale i v těchto zápasech po výsledcích 2:3 v Bielsko-Biale a v italském Pesaru získaly do tabulky alespoň bod. Baku má na své straně i další výhodu, neboť i v případě vítězství Prostějova na domácí půdě a prohry v Baku by rozhodoval o postupu zlatý set. Ten by se hrál v Ázerbájdžánu.

O vstupenky je velký zájem

Prostějovský duel berou volejbalistky Baku nesmírně vážně a nic neponechávají náhodě. Na Hanou tým dorazil už v pondělí a veškerý čas věnoval důkladné přípravě. O utkání je velký zájem i mezi diváky. Pořadatelé očekávají, že by mohla padnout hranice 2000 návštěvníků, což by byl v dosavadních třech sezonách prostějovského působení v Lize mistryň domácí rekord.

Prostějovský tým se představí v kompletní sestavě. V pořádku je už i slovinská smečařka Tina Lipicerová. "V posledním utkání Středoevropské ligy v Rakousku proti Schwechatu si po srážce se spoluhráčkou Markétou Chlumskou poranila koleno. Lipicerová už ale trénuje a bude plně k dispozici," řekl manažer Peter Goga.

Utkání začne v 18:10, přímý přenos vysílá ČT4 Sport.

Reklama

Související témata: