Hlavní obsah

Myslíme na titul, přiznávají házenkáři z Lovosic

LOVOSICE

Házenkářská euforie panuje v Lovosicích. Severočeský tým se po prvním jarním kole, které se hrálo po dlouhé přestávce, vrátil do čela tabulky extraligy. Pomohlo mu k tomu vysoké nedělní vítězství o dvanáct gólů nad obhájcem titulu z Karviné, když přímý souboj o první místo byl jasnou záležitostí Lovosic. A ve městě na Labi se už začíná hovořit o nejvyšších ambicích.

Článek

„Na utkání jsme se snažili připravit co nejlépe. A že to takhle dopadlo, přičítám faktu, že nám vyšlo téměř všechno, naopak Karviné vůbec nic. Obě družstva si uvědomovala důležitost zápasu a klíčovým faktorem byl výkon našeho brankáře Kylíška v prvním poločase. Předvedl několik vynikajících zákroků po sobě,“ liboval si lovosický trenér Vojtěch Srba.

„Jakmile jsme soupeři střelecky odskočili, získali jsme potřebné sebevědomí a pevnou půdou pod nohama. Kromě začátku druhé půle jsme na hřišti kralovali. Jsme moc spokojení a jen si přejeme, abychom takhle hráli dál,“ usmíval se kouč nového lídra.

Vítězství ale nepřeceňoval. „Byl to atypický zápas, který můžeme těžko zopakovat. Pro nás jsou nejdůležitější další dva body, které se počítají do nadstavby. Od nadějí na titul se nechceme sami odstřihávat. Je to velká vidina. V tabulce jsou ale minimální rozdíly a soutěž bude ještě dlouhá,“ uvažoval Srba.

Berka je tahounem

Klíčovým hráčem a tahounem ofenzivy Lovosic je Milan Berka, který proti Karviné ocenil výkon celého týmu. „Měli jsme skvělého brankáře a zdobilo nás nasazení od začátku až do konce. Po takovém vítězství se nám bude dobře trénovat a regenerovat. Máme před sebou pár takzvaně lehčích zápasů a ty nesmíme podcenit,“ zamyslel se Berka.

Do Lovosic se vrátil loni v létě po třinácti letech. „V dřívější éře byla vypjatá derby s Mostem, teď je to s Karvinou, která má dlouholetý zvuk. Potěšující je zájem mladých lidí o házenou v našem městě, které tímto sportem žije,“ vykládal hráč, který ve své kariéře získal titul s Frýdkem-Místkem v roce 2003. Ví tedy dobře, co je k takovému úspěchu zapotřebí.

„Musí se hrát dobrá házená a kádr potřebuje být zdravý. Tehdy ve Frýdku jsme trénovali i desetkrát týdně a v týmu se soustředili vynikající hráči. Ti byli i v ostatních předních klubech. A většina pak odešla do zahraničí. I já jsem poznal házenou v Německu, kde jsem třeba postoupil z druhé do první bundesligy. Ale teď mě zajímají Lovosice. Máme dobře složený mančaft, hrozně nás to baví a tvoříme dobrou partu,“ dodal Berka.

Reklama

Související témata: