Hlavní obsah

Výhru basketbalistů Bostonu nad Orlandem režíroval Rondo

BOSTON

Nejlepší tým Východní konference basketbalové NBA Boston Celtics si připsal další cennou výhru, tentokrát nad Orlandem v poměru 91:80. Přes osobní obranu hostů na Paula Pierce a Raye Allena se domácí zpočátku nemohli prosadit, později ale především díky Rajonu Rondovi jasně dominovali.

Foto: Adam Hunger , Reuters

Rajon Rondo (vpravo) byl k neudržení.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Rondo zaznamenal 26 bodů a soupeř si s ním vůbec nevěděl rady. "Dostal se vždy tam, kam se mu zachtělo," uznal kouč Orlanda Sven van Gundy.

"Když vyrazíme k zápasu proti takovému týmu jako je Boston, musí všichni hráči předvést velký výkon. A dnes jsme neměli jediného hráče na perimetru, který by odehrál dobré utkání," poukázal hostující trenér na velmi špatnou střelbu z dálky.

Další výhru si na své konto připsalo Miami, které bez potíží zdolalo Los Angeles Clippers 97:79. Největší hvězda Miami LeBron James předvedl den po rekordním střeleckém představení proti Orlandu tentokrát nejslabší výkon sezóny a konto soupeře zatížil pouze 12 body. Zastoupil jej ale Dwyane Wade, který byl s 28 body nejlepším střelcem zápasu. Heat vyhráli již pošesté v řadě.

Výsledky NBA:
Boston - Orlando 91:80, Miami - LA Clippers 97:79, New Jersey - Indiana 86:105, New York - Philadelphia 117:103.

Reklama

Související témata: