Hlavní obsah

Volejbalistky KP Brno touží vyhrát v Charleroi zlatý set

BRNO

Volejbalistky KP Brno odletěly k úterní odvetě osmifinále Vyzývacího poháru do belgického Charleroi s odvážným cílem vyhrát zlatý set. Jiná cesta k postupu Brňanek do čtvrtfinále po domácí prohře 1:3 v úvodním duelu nevede.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Cestu k případnému postupu budou mít brněnské volejbalistky obtížnou. Momentálně čtvrtý nejlepší tým belgické ligy Dauphines Charleroi vyhrál v domácí soutěži poslední čtyři zápasy, v sobotu porazil hladce předposlední tým tabulky Volley De Haan 3:0. Brňanky vedou českou extraligu, v posledním kole vyhrály ve Frýdku-Místku rovněž 3:0.

"Pokusíme se našim soupeřkám brněnskou prohru oplatit a vyhrát zápas jakýmkoliv výsledkem. Zlatý set by už byl pochopitelně loterií," uvedl před odletem trenér brněnských volejbalistek Ondřej Marek, podle nějž s psychikou jeho svěřenkyň v prvním utkání v Brně hodně zacloumala nevydařená koncovka prvního setu.

"Pokud ale chceme myslet nyní na úspěch, tak musíme zlepšit obranu. Soupeřkám jsme totiž nabídli chybami na blocích získat hodně laciných míčů. K tomu musíme přidat podání na hranici rizika, abychom belgickému týmu co nejvíce zkomplikovali útočné akce. Budeme mít proti sobě totiž zkušeného protivníka," dodal Marek.

Úterní utkání v Charleroi začíná v 19:30 hodin.

Reklama

Související témata: