Hlavní obsah

Zlatý set hrát nechceme, říká prostějovská nahrávačka Kubínová

S velkou nadějí na postup vstoupí volejbalistky Prostějova do čtvrteční odvety prvního kola play off Ligy mistryň v Baku. První zápas na domácí půdě vyhrály po tuhém boji a dramatické koncovce 3:2. K jejich postupu nyní vedou dvě cesty: buď vyhrát odvetný zápas na půdě papírových favoritek, nebo prohrát jakýmkoliv výsledkem a uspět ve zlatém setu.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Budou se volejbalistky Prostějova zase radovat?

Článek

"Určitě neletíme do Baku s tím, abychom spoléhaly na zlatý set. Ten už je loterií. Chceme vyhrát hned odvetu a zlatý set vůbec nehrát," tvrdí nahrávačka Šárka Kubínová.

Prostějovský tým se dostal v posledním měsíci do skvělé formy. V letošním roce neprohrál ani jeden zápas a zdolal už tři evropské velkokluby: italské Cortese, francouzské Cannes a také Baku. Do výčtu cenných skalpů patří i vítězství ve Středoevropské lize nad silným Schwechatem v Rakousku.

"My můžeme, soupeřky musí" 

Trenér Miroslav Čada je v prognózách před odvetou s Baku opatrný. "Procentuální šance na postup se těžko odhadují. Rozhodující bude výkonnost našich soupeřek na domácí půdě. Dá se říct, že je naše naděje padesátiprocentní. Zlatý set teď ale hraje pro nás. My můžeme, soupeřky musí," uvedl před odletem na klubovém webu.

Jeho svěřenkyně proměnily v prvním souboji s Baku až čtvrtý mečbol, stejný počet mečbolů měly i soupeřky.

"Do zápasu ale každopádně půjdeme znovu naplno. Důležité bylo, že nás minulé nepoložil nevydařený první set. Tým dokázal, že umí bojovat. Nyní nebudeme rozhodně pod takovým tlakem jako naše soupeřky. To by měla být výhoda," dodal Čada, jemuž vyšel v úvodním zápase tah se zařazením nahrávačky Kubínové a smečařky Solange Soaresové, které týmu výrazně pomohly k výhře.

Utkání v Baku začíná ve čtvrtek ve 14 hodin.

Reklama

Související témata: