Hlavní obsah

Prostějov prohrál v Baku i zlatý set, v Lize mistryň končí

BAKU

Volejbalistky Prostějova podlehly v odvetě 1. kola play off Ligy mistryň v Baku domácí Rabitě 0:3 a zlatý set prohrály 11:15. V prestižní soutěži Hanačky, které před týdnem doma zvítězily 3:2, končí. Do čtvrtfinále postoupil favorizovaný ázerbájdžánský celek.

Článek

Hostující tým vstoupil do dnešního zápasu slibně. Působil klidnějším dojmem, na síti se prosazovaly nejčastěji Lipicerová, Veliká a Sschuschkeová. Na hráčkách Baku byla patrná nervozita a dlouho se nedostaly do tempa.

Obrat přinesla v závěrečné třetině úvodního setu důrazně podávající Mammadovová. S příjmem jejího servisu hráčky Prostějova zoufale zápolily, nebyly schopny najednou založit kloudnou akci. Většinou se snažily zakončovat míče ulívkou, což na zkušené soupeřky vůbec neplatilo. Když se ocitly ještě ve větším tlaku, tak jen vrátily na přes síť lehký míč.

Zkušené hráčky Baku to pohotově trestaly tvrdým útokem. Po šňůře osmi bodů domácích se náskok Prostějova 16:13 rychle rozplynul, Rabita rychle získala sebevědomí a také slibný vklad do koncovky. Hanačky se ještě vzchopily za beznadějného stavu 18:24 a při podání Lipicerová odvrátily tři setboly. Ovšem na víc se nezmohly, další servis Lipicerová zkazila.

Také ve druhém setu volejbalistky Prostějova držely dlouho vyrovnanou partii. Trenér Miroslav Čada se pokusil zopakovat tah z prvního duelu s výměnou nahrávaček: Novákovou vystřídala Kubínová. Ani tato změna tentokrát zvrat nepřinesla. Hanačky si sice udržovaly až tříbodový náskok a vedly ještě 20:19, jenže v závěru setu skončily jejich útoky pouze na blocích soupeřek. Český tým dokázal odvrátit jeden setbol, při druhém ale zkazila Veliká servis.

Poté vzaly v bouřlivém prostředí volejbalistky Baku režii zápasu do svých rukou. Získaly čtyřbodový náskok a soustředěnou hrou nedaly soupeřkám šanci na zvrat.

Ve zlatém setu Prostějovu blikala postupová naděje do stavu 8:8. V rozhodujících chvílích se už projevila síla hvězdného kádru Rabity. Důležité body v kritickém stavu uhrála bývalá hráčka Prostějova Američanka Glassová, která zablokovala dva útoky a přidala body při svém podání.

Odvetný zápas 1. kola play off volejbalové Ligy mistryň:
Rabita Baku - Modřanská Prostějov 3:0 (21, 23, 19), zlatý set 15:11
Rozhodčí: Kulhanek (Rak.), Kozlovskij (Ukr.). Čas: 89 min. Diváci: 2500. První zápas 2:3, postupuje Baku.
Baku: Krsmanovičová, Mammadovová, Starovičová, Glassová, Žukovová, Golubovičová, libero Popovičová - Doganjičová. Trenér: Brdjovac.
Prostějov: Veliká, Nováková, Ssuschkeová, Tomašeková, Lipicerová-Samecová, Artěmenková, libero Chlumská - Bramborová, Soaresová, Kubínová. Trenér: Čada.

Reklama

Související témata: