Hlavní obsah

Lakers porazili v repríze finále NBA Boston

Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili v repríze finále minulé sezóny NBA Boston 92:86. Nezabránil jim v tom ani Ray Allen, který v dresu Celtics zaznamenal rekordní 2561. tříbodový pokus v kariéře.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Ray Allen na palubovce perlil, výhře Lakers ale nezabránil.

Článek

Allen nové maximum zámořské soutěže stanovil necelé dvě minuty před koncem první čtvrtiny, kdy Bostonu zařídil osmibodový náskok. "Věděl jsem, že k rekordu potřebuji dvě trojky," řekl po zápase Allen. "Ta druhá byla jak zpomalený záběr. Říkal jsem si: Je to tady. Bylo to kouzelné," dodal. Dosavadní rekord patřil bývalému hráči Indiany Regiemu Millerovi, který zápas sledoval z tribuny.

Rekordní večer však Allenovi zkazil Kobe Bryant. Hvězda Lakers si připsala 23 bodů a i jeho zásluhou Los Angeles v utkání vymazalo patnáctibodovou ztrátu. "Trochu jsme jim to zkomplikovali. V první půli se dostávali lehce k míči a ke střelám. Museli jsme je zastavit," prohlásil Bryan.

Rekordní večer zkazil Allenovi Kobe Bryant.foto: ČTK/AP/Mark J. Terrill

Boston se v zápase musel obejít bez zraněného Shaquilla O'Neala a Jermaina O'Neala. "Samozřejmě se projeví, když nějací hráči chybí. Ale vymlouvat se na to nemůžeme, protože jsme vedli o patnáct bodů," řekl autor 15 bodů Paul Pierce. "Pořád jsme měli na hřišti čtyři účastníky Utkání hvězd a zápasy jako byl tenhle bychom měli vyhrávat," dodal.

Celtics se po 14. prohře v sezóně nyní musí dělit o vedení ve Východní konferenci s Miami.

Vítězná šňůra Dallasu skončila

V Denveru skončila desetizápasová vítězná šňůra Dallasu, který prohrál 120:121 košem Arrona Afflala z poslední sekundy. Denver ještě tři minuty před koncem prohrával o devět bodů. Velký obrat režíroval Carmelo Anthony, autor 42 bodů.

Výsledky NBA:
Boston - LA Lakers 86:92, Denver - Dallas 121:120, Phoenix - Golden State 112:88.

Reklama

Související témata: