Hlavní obsah

Basketbalista Jackson v NBA zazářil proti svému bývalému klubu

Střela Stephena Jacksona v poslední sekundě sobotního zápasu NBA rozhodla o vítězství basketbalistů Charlotte 88:86 v Atlantě. Autor 32 bodů Jackson tak bez milosti potopil svůj bývalý klub, který přitom v průběhu druhé čtvrtiny vedl až dvaadvacetibodovým rozdílem.

Foto: David Goldman, ČTK/AP

Joe Johnson z Atlanty (vlevo) v souboji o míč se Stephenem Jacksonem z Charlotte.

Článek

Při rozhodující akci Jacksona neubránila ani dvojice domácích hráčů Maurice Evans a Al Horford. "Bylo mi jasné, že budu střílet já. Každý do mě hučel ještě předtím, než nám trenér tu poslední akci nakreslil," prohlásil hrdina vítězného mužstva, který poslal míč neomylně do koše i v těžké pozici v záklonu.

Také ve všech dalších sobotních zápasech zvítězili hosté. Nejvýraznější rozdíl skóre se zrodil v duelu Washingtonu se San Antoniem, nejlepší tým ligy vyhrál 118:94. Zatímco v pátek nastříleli Spurs Philadelphii jen 71 bodů, tentokrát byli o bod lepší už v poločase.

NBA:
Atlanta - Charlotte 86:88, Houston - Dallas 102:106, Milwaukee - Indiana 97:103, Minnesota - Philadelphia 87:107, New Jersey - New York 95:105, New Orleans - Chicago 88:97, Sacramento - Oklahoma City 97:99, Washington - San Antonio 94:118.

Reklama