Hlavní obsah

Souboj o první místo ve Východní konferenci NBA vyhrál Boston

NEW YORK

Souboj o první místo ve Východní konferenci NBA vyhráli basketbalisté Bostonu. V neděli doma zdolali Miami 85:82 a blýskl se především Rajon Rondo, jenž si za 11 bodů, deset asistencí a stejný počet doskoků připsal ceněný triple-double.

Foto: Lucy Nicholson , Reuters

Tahoun Bostonu Rajon Rondo

Článek

Vítězná série Miami tak po osmi zápasech skončila. Prodloužit ji nedokázalo ani elitní střelecké trio LeBron James, Chris Bosh a Dwyane Wade, které dohromady nastřílelo 62 bodů hostujícího celku. Důležitou šestku v závěru však James neproměnil, a když chtěl svůj nezdar odčinit a bez váhání se vrhl za odraženým míčem mezi diváky, přihrál ho přímo do rukou protihráči Rayi Allenovi.

O výhře Bostonu pak definitivně rozhodly dva trestné hody Glena Davise šest sekund před koncem. Závěrečný pokus hráčů Miami o vyrovnání už nevyšel, tříbodová střela Mika Millera v koši neskončila.

Washington dokázal po 25 venkovních porážkách poprvé od loňského dubna opět vyhrát v soupeřově hale. Odnesl to nejslabší tým soutěže Cleveland, který Wizards podlehl 100:115.

Basketbalová NBA:
Boston - Miami 85:82, Cleveland - Washington 100:115, Detroit - Portland 100:105, Golden State - Oklahoma City 100:94, Memphis - Denver 116:108, Orlando - LA Lakers 89:75, Phoenix - Sacramento 108:113, Toronto - LA Clippers 98:93.

Reklama

Související témata: