Hlavní obsah

Bouřlivák Rodman má blízko do Síně slávy NBA, uspěl i zpěvák Justin Bieber

Extravagantní Dennis Rodman má nakročeno do Síně slávy basketbalové NBA. Pětinásobný vítěz slavné ligy, který se vedle sportovních schopností proslavil bouřlivým životem, bohatým tetováním, pestrým barvením vlasů či výstředním stylem oblékání, byl zařazen mezi dvanáctku osobností, o jejichž uvedení mezi legendy rozhodne speciální komise. Pro zařazení do Síně slávy se musí vyslovit 18 z 24 jejích členů, jmenovaní budou oznámeni v dubnu.

Foto: Dirk Waem, ČTK

Extravagantní Dennis Rodman.

Článek

Rodman získal dva mistrovské tituly s Detroitem a tři ve slavné éře Chicaga Bulls v době vlády Michaela Jordana. Vynikal hlavně v doskakování, dvakrát byl zvolen nejlepším obráncem ligy. Spolu s ním se budou o uvedení do Síně slávy ucházet mimo jiné další bývalí hráči Jamaal Wilkes, Maurice Cheeks, Chris Mullin a Ralph Sampson.

NBA oznámila nominace v Los Angeles u příležitosti víkendu věnovanému Utkání hvězd. Program exhibice v hale Staples Center zahájil duel nováčků, ve kterém tým složený z letošních debutantů porazil výběr nováčků z předchozí sezóny 148:140. Nejužitečnějším hráčem byl vyhlášen John Wall, rozehrávač Washingtonu, který vytvořil rekord této exhibice s 22 asistencemi.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 33 body sacramentský DeMarcus Cousins z vítězného celku. Tým "Rookies" porazil takzvané "Sophomores" podruhé za sebou.

Cena pro pěvecký idol

Hrálo se i utkání celebrit, ve kterém týmy vytvořili bývalí hráči NBA, hráčky WNBA, herci a zpěváci. Z vítězství 54:49 se radoval výběr Východu pod vedením legendy Chicaga Bulls Scottieho Pippena, ocenění MVP ale získal teenagerský pěvecký idol Justin Bieber z poraženého celku.

Justin Bieber (vlevo) se raduje z ceny.foto: Reuters/Danny Moloshok

Šestnáctiletý Kanaďan ukázal, že mu basketbal není cizí, a připsal si osm bodů, čtyři asistence a dva doskoky. Cena pro něj mohla představovat útěchu za nedávný neúspěch při předávání cen Grammy, kdy se na něj v losangelském Convention Center při dvou nominacích ani jednou nedostalo.

Reklama