Hlavní obsah

Ve finále ČP basketbalistek se střetnou Frisco Brno a USK Praha

HRADEC KRÁLOVÉ

V nedělním finále Českého poháru basketbalistek se střetnou obhájkyně loňského prvenství USK Praha s čtrnáctinásobnými vítězkami této soutěže Friskem Sika Brno.

Článek

V dnešním prvním semifinále měl favorizovaný tým USK hodně problémů se Strakonicemi a vyhrál pouze šestibodovým rozdílem 86:80. Ani Frisco Brno svým výkonem proti VŠ Praha nepřesvědčilo: teprve po změně stran vzaly Brňanky průběh zápasu do svých rukou a vyhrály zcela jednoznačně 105:63. V zápase o páté místo Valosun Brno porazil domácí Hradec Králové 82:75.

Basketbalistky Strakonic zaskočily v první čtvrtině tým USK Praha aktivnější a jednodušší hrou spojenou s přesnou střelbou. V druhé čtvrtině se průběh zápasu zcela obrátil, svěřenkyně trenéra Lubora Blažka se probraly z útlumu a hlavně zlepšily hru v obraně.

Tuto pasáž vyhrály Pražanky 25:10, ovšem po změně stran opět polevily. Střelecky se dařilo pouze Kateřině Elhotové, která zaznamenala 24 bodů. Naopak Strakonice se mohly opřít o výkon trojice Darina Johnová, Petra Reisingerová a Zora Škrabalová.

Brňanky nastoupily pouze se sedmi hráčkami a v prvním poločase zvolily pouze volnější zahřívací tempo. "Teprve po změně stran jsem byl s naším výkonem spokojen a soupeřky jsme jednoznačně přehráli. V začátku jsme hráli hodně laxně," uvedl kouč Brňanek Jan Bobrovský. Jeho svěřenkyně nastřílely soupeřkám v druhém poločase 62 bodů.

Finále je na programu v neděli od 15:45, zápas o 3. místo mezi Strakonicemi a VŠ Praha začne ve 13:00.

Reklama

Související témata: